Ședință USL pe Buget: Redevențe pe resursele exploatate, la bugetele locale, bani pentru Bazinul Olimpic Alba Iulia

Subiecte de interes local aflate pe agenda ședinței USL de astăzi:

-15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități ar putea să ajungă direct la bugetul local al acelei localități, iar 10%, la bugetul Consiliului Județean

ELIT

-alocarea sumei de peste 3.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat remis presei de Biroul de presă al PNL Alba, “în urma demersurilor făcute la București, încă din primăvara acestui an, de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, mâine în ședința USL se va decide astăzi dacă de anul viitor o parte importantă din redevențele din exploatarea resurselor naturale de pe raza județului nu vor mai fi colectate la bugetul de stat, ci vor rămâne la nivel local.

Actuala propunere, care ar urma să fie supusă spre aprobare joi, 14 noiembrie, în cadrul votului pentru buget, prevede ca 15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități să meargă la bugetul local al acelei localități, iar 10% – la bugetul Consiliului Județean. Această creștere a valorii redevențelor este mai mult decât binevenită pentru multe primării din județul Alba, dar și pentru Consiliul Județean Alba, care vor putea să colecteze sume mai mari la bugetele locale și, astfel, să depindă mai puțin de sumele alocate de către Guvern (oricare ar fi el), de la bugetul de stat.

ADEZIUNE PLUS ALBA

De asemenea, sumele pe țară referitoare la sumele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale, funcționare, descentralizare și drumuri, rămân cam la aceleași valori ca și cele de anul trecut.

De asemenea, în urma demersurilor făcute de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și a parlamentarilor PNL de Alba, tot în proiectul de buget există prevăzută alocarea sumei de peste 30 miliarde lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, propunerea fiind înaintată de Compania Națională de Investiții către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit bugetului ce urmează a fi aprobat, anul 2014 va fi anul marilor investiții în infrastructura din Transilvania. Urmează să fie finanțate lucrări pe culoarul IV paneuropean Arad – Sibiu și se va face o legătură pentru autostrada Transilvania pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borș.

Liderii PNL Alba au înaintat deja ministrului Transporturilor, doamna Ramona Mănescu, lista cu obiectivele majore de investiție în infrastructura din județul Alba, în vederea finanțării.

Nu în ultimul rând mai trebuie amintit și faptul că ministrul liberal al Finanțelor, domnul Daniel Chițoiu, a dat asigurări că în bugetul pentru 2014 sunt cuprinse și sumele necesare pentru susținerea a două proiecte de infrastructură foarte importante pentru județul Alba: este vorba de partea de cofinanțare de 15% pentru proiectul de construire a autostrăzii Sebeș-Turda și sumele pentru continuarea investițiilor care trebuie făcute la culoarul IV de cale ferată, din zona Coșlariu.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă PSD Alba| Sănătatea și siguranța elevilor sunt pe primul plan, iar situațiile speciale impun reguli în consecință!

Consilierii locali PSD ai orașului #Câmpeni îi transmit domnului primar Cristian Dan Pașca, în urma solicitării sale de pe rețeaua… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro