Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ședință USL pe Buget: Redevențe pe resursele exploatate, la bugetele locale, bani pentru Bazinul Olimpic Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiecte de interes local aflate pe agenda ședinței USL de astăzi:

-15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități ar putea să ajungă direct la bugetul local al acelei localități, iar 10%, la bugetul Consiliului Județean

-alocarea sumei de peste 3.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat remis presei de Biroul de presă al PNL Alba, “în urma demersurilor făcute la București, încă din primăvara acestui an, de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, mâine în ședința USL se va decide astăzi dacă de anul viitor o parte importantă din redevențele din exploatarea resurselor naturale de pe raza județului nu vor mai fi colectate la bugetul de stat, ci vor rămâne la nivel local.

Actuala propunere, care ar urma să fie supusă spre aprobare joi, 14 noiembrie, în cadrul votului pentru buget, prevede ca 15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități să meargă la bugetul local al acelei localități, iar 10% – la bugetul Consiliului Județean. Această creștere a valorii redevențelor este mai mult decât binevenită pentru multe primării din județul Alba, dar și pentru Consiliul Județean Alba, care vor putea să colecteze sume mai mari la bugetele locale și, astfel, să depindă mai puțin de sumele alocate de către Guvern (oricare ar fi el), de la bugetul de stat.

De asemenea, sumele pe țară referitoare la sumele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale, funcționare, descentralizare și drumuri, rămân cam la aceleași valori ca și cele de anul trecut.

De asemenea, în urma demersurilor făcute de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și a parlamentarilor PNL de Alba, tot în proiectul de buget există prevăzută alocarea sumei de peste 30 miliarde lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, propunerea fiind înaintată de Compania Națională de Investiții către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit bugetului ce urmează a fi aprobat, anul 2014 va fi anul marilor investiții în infrastructura din Transilvania. Urmează să fie finanțate lucrări pe culoarul IV paneuropean Arad – Sibiu și se va face o legătură pentru autostrada Transilvania pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borș.

Liderii PNL Alba au înaintat deja ministrului Transporturilor, doamna Ramona Mănescu, lista cu obiectivele majore de investiție în infrastructura din județul Alba, în vederea finanțării.

Nu în ultimul rând mai trebuie amintit și faptul că ministrul liberal al Finanțelor, domnul Daniel Chițoiu, a dat asigurări că în bugetul pentru 2014 sunt cuprinse și sumele necesare pentru susținerea a două proiecte de infrastructură foarte importante pentru județul Alba: este vorba de partea de cofinanțare de 15% pentru proiectul de construire a autostrăzii Sebeș-Turda și sumele pentru continuarea investițiilor care trebuie făcute la culoarul IV de cale ferată, din zona Coșlariu.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea