Ziarul Unirea

Ședință cu scandal la AJF Alba, la stabilirea programul turului Ligii a IV-a, ediţia 2017-2018! 16 echipe la start, Metalu Aiud primită în al 4-lea eșalon

În Liga a IV-a, ediţia 2017-2018 vor activa 16 echipe, 10 din stagiunea precedentă (Olimpia Aiud, Viitorul Sîntimbru, CIL Blaj, Viitorul Spicul Daia Română, CS Ocna Mureş, Sportul Petreşti, Energia Săsciori, Fortuna Lunca Mureşului, Transalpina Şugag şi Rapid CFR Teiuş), alte trei nou-promovate (Voinţa Stremţ, Cuprirom Abrud şi Arieşul Apuseni Baia de Arieş) şi alte trei (CS Zlatna, Euro Şpring, Metalu Aiud), care au făcut cerere în acest sens.

Ședința a fost una încinsă, cu polemici aprinse pe tema obligativității folosirii juniorilor A1 la meciurile din cel de-al 4-lea eșalon, alte diferende fiind legate de folosirea juniorilor Under 19 (vehiculându-se faptul că trebuie utilizați trei precum în eșalonul superior). Au existat momente tensionate, discuții aprinse, însă în cele din urmă s-a stabilit că trebuie utilizat un singur jucător din anul 1996. Sunt 20 de echipe înscrise în campionatul juniorilor A1.

ELIT

*Demeter: „Lupta cu morile de vânt!”

Sa lupti cu morile de vant” – Nu a fost nici un scandal la sedinta reprezentantilor Ligii a IV-a domnilor, au promovat sase echipe din Liga a V-a pe un criteriu bine stabilit : una din Seria I, doua din Seria a II-a si trei din Seria a III-a ? !”, a comentat Ioan Demeter, reprezentantul Ligii a IV-a în Biroul Executiv.

Acesta a întrebat retoric cum a ajuns Euro Șpring, ultima clasată în Seria a 3-a a Ligii a V-a în Liga a IV-a, cum au ajuns să voteze reprezentanții unor echipe care nu știau dacă vor fi primite în Liga a IV-a, și care este diferența între primul și ultimul loc în Liga a V-a, amendând aceste anomalii.

*Prima etapă duel aspru, Viitorul Sîntimbru – Sportul Petrești!

Astăzi s-a stabilit ţintarul turului, în prima etapă consemnându-se jocurile: Olimpia Aiud – Viitorul Spicul Daia Română, Voința Stremț – CS Zlatna, Arieșul Apuseni Baia de Arieș – Fortuna Lunca Mureșului, Viitorul Sântimbru – Sportul Petrești, Cuprirom Abrud – CIL Blaj, FC Transalpina Șugag – Euro Șpring, Rapid CFR Teiuș – Energia Săsciori, Soda Ocna Mureș – Metalu Aiud. Nou promovatele joacă pe teren propriu, iar cele trei formații primite au meciuri externe.

Precedentul sezon au fost numai 14 competitoare în cel de-al 4-lea eşalon din Alba.

În ultima şedinţă a Biroului Executiv al AJF Alba s-a decis ca taxa de participare să fie de 450 de lei, iar fiecare club trebuia să aibă toate taxele achitate la zi. Prima etapă este prevăzută în 26-27 august, iar perioada de transferurilor este deschisă până în 1 septembrie.

Deși se știa faptul că Liga a 4-a va începe cu 15 echipe, pe ordinea de zi au apărut 17 formații, Unirea Juniors Alba Iulia și Metalu Aiud. Unirea Juniors a fost exclusă conform clasamentelor, neavând minim un an de Liga a 5-a, motiv pentru care Metalu Aiud a fost primită în Liga a 4-a.

*Doar două serii în Liga a V-a

În ultimul eșalon al seniorilor, Liga a V-a, după foarte vreme, vor fi doar două serii, în loc de trei cum am fost obișnuiți în edițiile precedente. Sunt 28-29 de echipe pe listă, care vor fi repartizate în două serii, cu 14-15 echipe.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

În barajul de salvare: CS Ocna Mureș și Industria Galda

CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos și-au aflat adversarii din barajele de menținere/ promovare, ce vor avea loc… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro