Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secția ATI a Spitalului din Aiud, „lagăr de exterminare”, în ochii unei femei care și-a pierdut mama, răpusă de COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalului Municipal Aiud a fost aspru criticat de către o femeie care a relatat pe pagina de socializare experiența mamei sale, răpusă de COVID-19, în cadrul secției ATI și susține că medicii sunt responsabili pentru decesul acesteia.

„SPITALUL MUNICIPAL AIUD=LAGAR DE EXTERMINARE

Să vă dau si argumente

*Mama confirmată în 01.03.2021 Covid pozitiv. In data de 06.03.2021 din cauza agravării stării este transferată pe secția ATI. De aici incepe calvarul:

*Suna mama dimineata la ora 5 ca i s-a terminat perfuzia si i s-au spart venele si nimeni nu intra la ea de ceva vreme. Sunăm de urgenta medicul de gardă , bineînțeles că ne ia la rost „Cum ne permitem să îl deranjăm,ca ii va lua telefonul mamei, ca nu e normal ca un pacient de pe ATI sa aiba telefonul la dispozitie.”

*Starea mamei se degradează permanent medicul curant ne explica ,ca ei nu au nici personal calificat pt Reanimare nici dotări suficiente pt suport.

*Ni se cere prin „cunostinte, partide sau orice alt mijloc ” sa o transferam la ATI Cluj (noi ca si apartinatori) dar ei ca si medici nu fac nici o solicitare. În disperare începem să dăm telefoane tuturor cunoscuților,poate cineva ne poate ajuta. În câteva minute ne spune că de fapt mama nu poate fi transportată fiind pe masca Cpap la volum de oxigen maxim.

*Ni se cere de medicul curant sa facem rost de schema de tratament aplicată de cei de la Timișoara (sora mea fiind din acea localitate). Începem din nou stresul căutării unui liant cu o persoană care ne poate da aceasta informatie.

*În 12.03.2021 suntem anunțați că mama trebuie intubata,deoarece starea ei s-a agravat, medicul curant spune că asa a preluat-o în acea dimineata (saturație 33%)pe masca Cpap. Din articolele media aflăm că în acest spital nu sunt decat 3 medici ATI care asigură gărzile de zi, noaptea….alte specialități. Vorbim cu asistentele sa ne interesam de starea mamei ,ne comunica saturație de 90-94% intubata si tensiune 100/60.

*În dimineața zilei de 16.03.2021 la ora 6.29 suntem anunțați că mama a decedat( din nou starea mamei se degradează pe timpul gărzii de noapte). Dar vom putea face o înmormântare creștinească deoarece are test Covid negativ.

*Mergem sa facem formalitățile. Pe hol suntem 3 persoane care așteaptă certificatele constatoare. Mergem sa facem identificarea deja suntem 4 familii îndurerate (în condițiile în care pe secție sunt 20 de paturi). Ni se comunica ,ca în fiecare zi sunt cel putin 7 decese pe aceasta secție.

*Si sa fie „treaba oabla” sunăm la firma de îndrumare și ne anunta ca nu putem face priveghi si înmormântare după datină deoarece mama apare în sistemul DSP ca si Covid pozitiva.

*Sunăm la DSP, ne anunta ca trebuiau 2 teste Covid negativ la diferenta de 48 ore și scrisoare medicală cum ca era vindecată de Covid,care nu se poate elibera Postmortum.

Dragii mei, aveti grija de voi si aveti grija de cei dragi!
P.S. Mama avea 60 ani, fără alte probleme de sanatate , fără comorbodotati”, a transmis femeia pe pagina de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea