Ziarul Unirea

Secția ATI a Spitalului din Aiud, „lagăr de exterminare”, în ochii unei femei care și-a pierdut mama, răpusă de COVID

Spitalului Municipal Aiud a fost aspru criticat de către o femeie care a relatat pe pagina de socializare experiența mamei sale, răpusă de COVID-19, în cadrul secției ATI și susține că medicii sunt responsabili pentru decesul acesteia.

„SPITALUL MUNICIPAL AIUD=LAGAR DE EXTERMINARE

ELIT

Să vă dau si argumente

*Mama confirmată în 01.03.2021 Covid pozitiv. In data de 06.03.2021 din cauza agravării stării este transferată pe secția ATI. De aici incepe calvarul:

*Suna mama dimineata la ora 5 ca i s-a terminat perfuzia si i s-au spart venele si nimeni nu intra la ea de ceva vreme. Sunăm de urgenta medicul de gardă , bineînțeles că ne ia la rost „Cum ne permitem să îl deranjăm,ca ii va lua telefonul mamei, ca nu e normal ca un pacient de pe ATI sa aiba telefonul la dispozitie.”

ADEZIUNE PLUS ALBA

*Starea mamei se degradează permanent medicul curant ne explica ,ca ei nu au nici personal calificat pt Reanimare nici dotări suficiente pt suport.

*Ni se cere prin „cunostinte, partide sau orice alt mijloc ” sa o transferam la ATI Cluj (noi ca si apartinatori) dar ei ca si medici nu fac nici o solicitare. În disperare începem să dăm telefoane tuturor cunoscuților,poate cineva ne poate ajuta. În câteva minute ne spune că de fapt mama nu poate fi transportată fiind pe masca Cpap la volum de oxigen maxim.

*Ni se cere de medicul curant sa facem rost de schema de tratament aplicată de cei de la Timișoara (sora mea fiind din acea localitate). Începem din nou stresul căutării unui liant cu o persoană care ne poate da aceasta informatie.

*În 12.03.2021 suntem anunțați că mama trebuie intubata,deoarece starea ei s-a agravat, medicul curant spune că asa a preluat-o în acea dimineata (saturație 33%)pe masca Cpap. Din articolele media aflăm că în acest spital nu sunt decat 3 medici ATI care asigură gărzile de zi, noaptea….alte specialități. Vorbim cu asistentele sa ne interesam de starea mamei ,ne comunica saturație de 90-94% intubata si tensiune 100/60.

*În dimineața zilei de 16.03.2021 la ora 6.29 suntem anunțați că mama a decedat( din nou starea mamei se degradează pe timpul gărzii de noapte). Dar vom putea face o înmormântare creștinească deoarece are test Covid negativ.

*Mergem sa facem formalitățile. Pe hol suntem 3 persoane care așteaptă certificatele constatoare. Mergem sa facem identificarea deja suntem 4 familii îndurerate (în condițiile în care pe secție sunt 20 de paturi). Ni se comunica ,ca în fiecare zi sunt cel putin 7 decese pe aceasta secție.

*Si sa fie „treaba oabla” sunăm la firma de îndrumare și ne anunta ca nu putem face priveghi si înmormântare după datină deoarece mama apare în sistemul DSP ca si Covid pozitiva.

*Sunăm la DSP, ne anunta ca trebuiau 2 teste Covid negativ la diferenta de 48 ore și scrisoare medicală cum ca era vindecată de Covid,care nu se poate elibera Postmortum.

Dragii mei, aveti grija de voi si aveti grija de cei dragi!
P.S. Mama avea 60 ani, fără alte probleme de sanatate , fără comorbodotati”, a transmis femeia pe pagina de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

INCENDIU la acoperișul unei case din Valea Lungă: Intervin pompierii cu două autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de joi, 22 aprilie, în jurul orei 22.00, la acoperișul unei case de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro