Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă

Astenia care parcă nu se mai termină și oboseala ce a rămas moștenire după pandemie pot fi ”tratate” cu o cafea bună, recomandată și de medici, având beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru starea momentană de bine.

Astăzi vom vorbi despre clasica cafea la ibric, care se află la îndemâna oricui. Despre această cafea, medicul primar gastroenterologie, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador, spunea că este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Apa, la fel de importantă ca sortimentul de cafea

Ce ar trebui să știi în primul rând este că 98% din cafeaua pe care o bei este apă! Așadar, alege o apă pe care o agreezi. Multe persoane sunt sensibile la apă, în special la ceea ce numesc ”gustul” apei și senzația pe care o lasă o anumită apă, astfel că, pentru a avea o cafea delicioasă, trebuie să începi cu apa! Și află că acest astfel nu este un moft, ci o recomandare: ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei.

Specialiștii mai recomandă să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.

Cum se prepară cafeaua la ibric

Iată cum se prepară:

– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.

– Pui zahăr după gust.

– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.

Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea