Rămâi conectat

Actualitate

Secretarul de stat Stelian Fedorca: Avem nevoie de Teodor Atanasiu şi Dan Simedru în Parlament pentru a susţine Legea Educaţiei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, s-a aflat zilele trecute într-o vizită în judeţul Alba şi cu această ocazie şi-a exprimat susţinerea pentru candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare. Stelian Fedorca a avut întâlniri cu administraţia locală şi cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din Cugir dar şi cu liberalii Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru, candidaţii USL pentru Colegiul numărul 1 Senat şi respectiv Colegiul Cugir – Zlatna la Camera Deputaţilor.
Fedorca a spus că este nevoie de prezenţa celor doi liberali în viitorul Parlament al României pentru a susţine noua Lege a Educaţiei menită să schimbe în bine învăţământul românesc.
În urma solicitării făcute de Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru, Stelian Fedorca a anunţat că va susţine deblocarea proiectului de înfiinţare a unei secţii a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca la Cugir care să pregătească forţa de muncă specializată din zonă.
Acest proiect a fost început în anul 2008 de administraţia locală în parteneriat cu firma Star Transmission Cugir şi mai mulţi agenţi economici din zonă, însă după schimbarea Guvernului Tăriceanu s-a tăiat finanţarea necesară. Proiectul prevedea construirea unui campus şi a unei secţii universitare care să pregătească specialiştii pe domeniile tehnice cerute de piaţa muncii, iar practica să fie făcută la agenţii economici din zonă.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a anunţat totodată că va ţine cont de solicitarea primarului Cugirului, Adrian Teban, susţinut de candidaţii USL, Teodor Atanasiu şi Dan Simedru, ca ministerul să aloce fonduri pentru continuarea lucrărilor la Colegiul „ID Lăzărescu”. Aici vor fi clase profesionale pentru tinerii din zonă pentru a se pregăti în meserii căutate de investitori precum Star Transmission.
Fedorca a dat şi o altă veste bună spunând că ministerul a decis deblocarea a 600 de posturi în învăţământ, în special personal auxiliar precum lucrători întreţinere sau şoferi. Din cauza blocării posturilor mai multe şcoli stăteau cu microbuzele şcolare în curte pentru că nu  puteau angaja şoferi pentru a le conduce.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea