Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat: „Dezastrul de la Casa de Pensie Alba nu este un secret”. Rezultatele anchetei interne desfășurate de Corpul de Control

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat: „Dezastrul de la Casa de Pensie Alba nu este un secret”. Rezultatele anchetei interne desfășurate de Corpul de Control

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat, a susținut astăzi, 28 februarie, o conferință de presă la sediul PNL Alba, vorbind despre problemele de la Casa de Pensie din Alba, despre rezolvarea dosarelor de pensie și despre restanțe.

„Dezastrul de la Casa de Pensie Alba nu este un secret, menționez raportarea dosarelor nesoluționate de la Alba, care a fost eronată, în realitate rezolvându-se mult mai puține cazuri decât ce se întâmplă în realitate. Nu există, din păcate, o evidență informatică a dosarelor,” a declarat secretarul de stat, Alin Ignat.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În urma raportului desfășurat de Corpul de Control al Casei de Pensie Alba, instituția se află pe ultimul loc la nivel național din punct de vedere al lucrărilor restante, atât recalculări, cât și treceri din oficiu la pensie pentru limita de vârstă.

„Controlul desfășurat de Corpul de Control al Casei de Pensii s-a finalizat, iar raportul constă într-un total de 8504 de lucrări restante (cereri de recalculare nesoluționate și de treceri din oficiu la pensie pentru limită de vârstă)”, a completat Alin Ignat.

Cele mai multe restanțe, potrivit raportului Corpului de Control, au fost în 2018 și 2019, când s-au înregistrat peste 3251 (2018) și 3646 (2019) de restanțe.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

BAUER MARIA 29 februarie 2020 at 11:06

Incompetenta la Casa de pensii alba, oamenii asteapta recalcularea dupa legea 221 si ei isi bat joc de noi – trebuie dati afara , de ce li sa tolerat atita timp .
Bataie de joc – RUSINEEEEEEEEE.

Comentariile sunt oprite