Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea în dosarul ”Tel Drum”. Liderul PSD: Probabil urmează sechestrul pe viață”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au impus sechestru pe averea persoanelor urmărite penal din dosarul „Tel Drum”, măsura vizându-l  și pe liderul PSD Liviu Dragnea.

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat,  de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, se arată în comunicatul DNA.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Prima reacție a lui Dragnea: Probabil urmează sechestrul pe viaţă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că va merge la sediul DNA pentru a fi înştiinţat oficial despre sechestrul din dosarul Tel Drum, acuzând că probabil „urmează sechestrul pe viaţă”.

„Noi încă mai credeam că putem deveni o ţară normală în care nu auzi din presă informaţii date pe surse pe canale nelegale. Am fost făcuţi ţapi ispăşitori la referendum, să ajungi să fii condamnat că s-au trimis sms-uri de la partid, am fost facut ţintă de câte ori PSD vrea sa facă ceva pentru România, cum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţie şi de către cine? De către oameni care se ascund”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că va merge la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul. „O să merg ca să iau în primire sechestrul. Urmează probabil şi sechestru pe viaţă.(…) Sunt un om cu faţă, cu vorbe, cei care sunt împotriva mea se ascund, crucifică oameni. Am spus colegilor să facă abstracţie, să urmeze drumul cum am stabilit în campania electorală”.

UPDATE: Liviu Dragnea a ajuns la DNA

Ca și în precedenta ocazie în care a fost convocat la DNA, liderul PSD a fost întâmpinat de un grup de susținători, între care Marian Neacșu, secretar general al PSD, și deputatul Cătălin Rădulescu.

Pe de altă parte, la DNA se află și un grup de contestatari ai liderului PSD, care strigă „Demisia!”.

S-a creat îmbulzeală la intrarea DNA, iar liderul PSD și-a făcut drum cu greu până la intrare, ajutat de jandarmi.

La fața locului există un dispozitiv al Jandarmeriei, format din 20 de oameni. Jandarmii au explicat că au venit pentru asigurarea ordinii publice.

DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători. Procurorii vor impune sechestru în acest dosar, în care prejudiciul estimat până în acest moment este de 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Procedura prevede înștiințarea inculpaților, așa că Liviu Dragnea a ajuns din nou la DNA.â

sursa: mediafax, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea