Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Sebeşenii nu au motive să fie speriaţi, Greendays SRL propune servicii de calitate şi respect în relaţia cu beneficiarii serviciilor de salubritate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Greendays SRL a intrat pe piaţa din România şi, implicit, pe cea din judeţul Alba, în mod legal şi cu cele mai bune intenţii. Societatea noastră a câştigat corect o serie de licitaţii, ce au avut ca obiect concesionarea serviciilor de salubritate. Au existat şi contestaţii ale procedurilor organizate de autorităţile locale, care, din păcate, au produs întârzieri în semnarea contractelor, dar, până la urmă, orice ofertant are dreptul de a contesta o licitaţie, dacă se consideră nedreptăţit. În final, important este ca o comunitate de oameni să poată beneficia de cele mai bune servicii, aşa cum merită, şi în baza unui contract clar şi ferm.
Discuţiile destul de intense pe marginea licitaţiilor organizate de o autoritate publică sau alta sunt, credem noi, normale, dar până la un anumit punct. Înţelegem acest drept al oricărei societăţi de a contesta o licitaţie la care participă, dar, în cele din urmă, fiecare trebuie să acceptăm că uneori mai şi pierdem. Cei care trebuie în primul rând să câştige sunt cetăţenii, comunitatea. Câştigul e şi al societăţii care prestează serviciile, dar, în ambele cazuri, corectitudinea şi bunul simţ trebuie să primeze.
Greendays SRL a câştigat licitaţia privind delegarea prin concesiune a serviciului de salubritate şi în Municipiul Sebeş. O procedură a cărei contestare repetată, fără sorţi de izbândă, a mai fost completată şi de dispute între fostul operator şi administraţia publică locală. Nu am dorit să participăm la conflictul care a izbucnit o dată cu adjudecarea în favoarea Greendays SRL a serviciului de salubritate. Suntem fideli valorilor societăţii noastre, în baza cărora propunem servicii de calitate şi respect în relaţia cu beneficiarii acestora, adică cetăţenii municipiului Sebeş în cazul de faţă.
Ne-am prezentat la datorie, în Sebeş, de la începutul lunii aprilie. Conform contractului de delegare a serviciilor de salubritate, rolul nostru este de a asigura precolectarea, colectarea selectivă şi transportul deşeurilor municipale. Cum orice relaţie dintre un prestator de servicii şi un beneficiar al acestora nu poate funcţiona pur şi simplu, primul nostru obiectiv a fost semnarea contractelor de salubritate cu persoanele fizice şi cele juridice, contracte în baza cărora punem la dispoziţia clienţilor pubele, cu titlu gratuit. Doar în prima săptămână am distribuit peste 2000 de pubele şi am încheiat tot atâtea contracte. Până la sfârşitul lunii aprilie, estimăm că vom distribui alte 2000 de pubele, dar suntem convinşi că cetăţenii din Sebeş înţeleg că trebuie să ne organizăm împreună, cu calm, şi, înainte de toate, să semnăm contractul în baza căruia relaţia noastră se va desfăşura de acum înainte. O dată semnat acest contract, pubelele pregătite pentru clienţii SC Greendays ajung în posesia acestora, în baza unui proces verbal de predare-primire.
Sebeşenii nu au motive să fie speriaţi. Probabil că este normal ca atunci când un prestator de servicii îşi încheie activitatea să existe oarecare tensiuni, temeri. Doar că prestatorul cu pricina nu ia cu sine serviciile pe care le-a oferit o anumită perioadă de timp şi pentru care suntem siguri că populaţia îi mulţumeşte, la final de colaborare.
Greendays SRL se află deja în municipiul Sebeş, a preluat salubritatea şi are ca obiective asigurarea unor servicii de calitate cetăţenilor şi respectul în relaţia cu aceştia.
Regretăm starea de nemulţumire a sebeşenilor, cauzată de aparentul haos la nivelul salubrităţii din municipiu. Regretăm şi faptul că mulţi dintre cetăţeni s-au trezit că şi pubelele pe care le-au cumpărat ei înşişi au dispărut. Îi asigurăm însă că noi suntem acolo, lângă ei, şi că, în curând, vom restabili, din punctul de vedere al colectării deşeurilor, o ordine necesară în cadrul unei comunităţi, pe care o considerăm civilizată şi înţelegătoare.
Nu în ultimul rând, îi rugăm pe sebeşeni să vină la sediul nostru de pe str. Călugăreni, nr. 2, de luni până vineri, între 9:00 şi 16:00, pentru semnarea contractului, urmată imediat de predarea pubelelor. În acest fel, vom da startul unei relaţii pe care SC Greendays SRL o va pune cu adevărat în valoare, spre satisfacţia clienţilor ei.

Jorge RODRIGUES, administrator
SC Greendays SRL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea