Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se schimbă vârsta la care se poate obține permisul auto: Tinerii de 17 ani vor putea avea carnet de conducere. Ce reguli vor respecta cei admiși

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se schimbă vârsta la care se poate obține permisul auto: Tinerii de 17 ani vor putea avea carnet de conducere. Ce reguli vor respecta cei admiși

Anul 2024 vine cu schimbări semnificative ale legislației rutiere. Mai exact, Uniunea Europeană vrea să schimbe vârsta la care se poate obține permisul de conducere auto.

Cu toate că mulți s-ar aștepta ca vârsta să crească, aceasta va fi redusă. Astfel că, se va putea obține permisul auto la 17 ani, dar se va tine cont de anumite condiții.

În ce condiții se poate conduce la vârsta de 17 ani

Cu toate că regula privind obținerea permisului la 18 ani se regăsește în majoritatea statelor membre UE, acum se ia în calcul scăderea acesteia.

La Bruxelles s-a propus ca vârsta pentru categoria B să se schimbe, să poată obține permisul și tinerii cu vârsta de 17 ani, dar vor avea de respectat o importantă condiție.

Cei care obțin la 17 ani permisul pentru categoria B,vor fi obligați să conducă doar dacă sunt însoțiți la volan de către o persoană adultă.

Până la ce vârsta se va conduce în prezența unui adult

Potrivit noilor reglementări, cei care obțin permisul auto la 17 ani, vor fi obligați să conducă în prezența unui adult până la vârsta de 18 ani. După această vârstă, șoferii vor putea să conducă singuri și să lucreze, de asemenea, ca șoferi profesioniști. Până atunci însă, nu.

Decizia Comisiei Europene se vrea să contribuie la rezolvarea problemei deficitului de șoferi din Uniunea Europeană, scrie bugetul.ro.

Noile reglementări se află încă la nivel de propunere

În acest moment, noile reglementări se află la nivel de propunere. Inițiativa Comisiei Europene va merge către Parlamentul European și la reprezentanții statelor membre ale blocului comunitar, spre a fi analizată, comentată și în cele din urmă votată.

Ce înseamnă autovehicul categoria B

Un autovehicul din categoria B este acela a cărui masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg și al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului nu este mai mare de 8. 2. Ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 750 kg.

Șoferii pot alege mașini cu 5 locuri, dar poți conduce și autoturisme care dispun de o compartimentare care nu este mai mare de 8 locuri incluzând locul șoferului.

De menționat este faptul că, potrivit unui proiect de ordonanță ce se aplică deja, tractoarele agricole sau forestiere cu o viteză maximă constructivă de până la 40 de km/h pot fi conduse de-acum și de șoferii care au categoria B.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea