Rămâi conectat

Actualitate

Se schimbă CODUL RUTIER: Cum pot scăpa conducătorii auto de PUNCTELE de penalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se schimbă CODUL RUTIER: Cum pot scăpa conducătorii auto de PUNCTELE de penalizare?

O inițiativă legislativă de modificare a Codului Rutier a fost depusă la Senat. Șoferii vor putea scăpa mai ușor de punctele de penalizare, în cazul în care proiectul de modificare va fi adoptat.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.95/2002 (Codul Rutier) privind circulaţia pe drumurile publice este înregistrată la Senat.

Proiectul prevede că „în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic.

Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”.

Practica este întâlnită şi în alte state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce priveşte corectarea voluntară a unor acţiuni greşite la volan, se arată în expunerea de motive.

e modificare a Codului Rutier a fost depusă la Senat. Șoferii vor putea scăpa mai ușor de punctele de penalizare, în cazul în care proiectul de modificare va fi adoptat.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea