Se schimbă CODUL RUTIER: Cum pot scăpa conducătorii auto de PUNCTELE de penalizare

Se schimbă CODUL RUTIER: Cum pot scăpa conducătorii auto de PUNCTELE de penalizare?

O inițiativă legislativă de modificare a Codului Rutier a fost depusă la Senat. Șoferii vor putea scăpa mai ușor de punctele de penalizare, în cazul în care proiectul de modificare va fi adoptat.

ELIT

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.95/2002 (Codul Rutier) privind circulaţia pe drumurile publice este înregistrată la Senat.

Proiectul prevede că „în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic.

Mihail David - 2020

Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”.

Practica este întâlnită şi în alte state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce priveşte corectarea voluntară a unor acţiuni greşite la volan, se arată în expunerea de motive.

e modificare a Codului Rutier a fost depusă la Senat. Șoferii vor putea scăpa mai ușor de punctele de penalizare, în cazul în care proiectul de modificare va fi adoptat.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...