Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Se plafonează amenzile. M.A.I. propune ca valoarea punctului de amendă în 2018 să rămână la fel ca în 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit unui comunicat al M.A.I., Ministerul Afacerilor Interne propune plafonarea valorii punctului de amendă pentru anul 2018 la valoarea din 2017.

În ceea ce priveşte amenzile contravenţionale din domeniul rutier, M.A.I a trimis către Ministerul Finanţelor Publice propunerea de menţinere în anul 2018 a punctului-amendă, la valoarea din prezent, respectiv 145 de lei.

În condiţiile în care, conform Programului de Guvernare, în anii viitori sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu genera creşteri excesive ale cuantumului amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor, această măsură va fi propusă pentru adoptare în şedinţa de Guvern.

În prezent cuantumul amenzilor rutiere se situează între 290 şi 2.900 de lei, iar în cazul contravenţiilor aplicate persoanelor juridice, acestea pot ajunge până la 14.500 de lei.

Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în funcţie de numărul punctelor-amendă aplicate, iar valoarea unui punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin Hotărâre a Guvernului.

În ceea ce priveşte faptele care reprezintă contravenţii acestea vor fi reanalizate anul viitor cu ocazia discuţiilor privind noul Cod Rutier. La nivelul Parlamentului există un proiect de Cod Rutier care, conform discuţiilor purtate cu ministrul afacerilor interne, urmează a fi supus atenţiei specialiştilor din cadrul ministerului.

Măsura plafonării valorii punctului de amendă va fi însoţită de acţiuni cu caracter preventiv în domeniul siguranţei rutiere, prevenirea accidentelor fiind principala prioritate a Poliţiei Rutiere.

Propunerea de plafonare a valorii punctului de amendă la nivelul actual va fi integrată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal – bugetare în anul 2018, care va fi promovat în Guvern de Ministerul Finanţelor Publice şi prin care va fi modificată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă globală extremă: O furtună solară de o intensitate rară a lovit pământul. Ce urmări ar putea avea Alerta furtunii geomagnetice care a lovit pământul a fost ridicată la nivelul 5 din 5, sau „extremă”, fiind prima furtună de nivel G5 din 2003. Oamenii de știință avertizează cu privire la posibilele perturbări ale comunicațiilor în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea