Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Se impune purtarea măștii în spațiile publice deschise în județul Alba? Ce spun autoritățile?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se impune purtarea măștii în spațiile publice deschise în județul Alba? Ce spun autoritățile?

Prin Hotărârea nr. 37/28.07.2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 acolo unde există un risc crescut de infectare. Comitetul a propus ca la nivel județean obligativitatea purtării măștii de protecție să poată fi instituită de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba în intervalele orare și spațiile publice deschise stabilite de acesta, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Alba, în funcție de cât de aglomerate sunt acele spații la anumite ore.

Sunt exceptate de la portul măștii persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută) și copiii mai mici de 5 ani.

Cel puțin deocamdată, în județul Alba NU se impune purtarea măștii în spații publice deschise

„De exemplu, Argeșul, având foarte multe cazuri, ieri au venit și au spus că să poarte și în alte locuri (masca de protecție), cum sunt zonele aglomerate. Noi nu avem un temei. La Comitetul Județean pentru Situații de Urgență când mergi cu o măsură restrictivă trebuie să ai un motiv. Trebuie să vină Direcția de Sănătate Publică sau CJSU și să spună: «Domnule prefect, la Alba este riscul mare…» (…) Noi zi de zi încercăm să prevenim, ca să nu ajungem la amenzi sau la altceva”, a declarat pentru ziarul „Unirea” prefectul Nicolae Albu.

Așadar, deocamdată în județul Alba nu este obligatorie purtarea măștii în piețe, târguri, zone comerciale aglomerate sau în alte spații publice deschise, dar portul acesteia este însă recomandat.

Potrivit HCNSU nr. 37, între orele 23.00 – 6.00, localurile și barurile cu „păcănele” și alte jocuri de noroc, precum și terasele vor fi închise, iar în afara intervalului menționat patronii trebuie să ia măsuri astfel încât numărul de clienți să nu depășească numărul de scaune, fiind totodată interzise dansul și interacțiunea fizică. Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane și șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de părinți sau bunici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea