Rămâi conectat

Curier Județean

SCUTUL PĂDURII în Alba: Peste 13 metri cubi de material lemnos, fără documente, confiscat de polițiști la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 13 metri cubi de material lemnos, fără documente, au fost confiscaț de polițiști la Câmpeni, după ce au oprit, pentru control, un camion cu remorcă, condus de un tânăr de 26 de ani, din Câmpeni

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 13 metri cubi de material lemnos, în urma unui control în trafic. Alți 20 de metri cubi de material lemnos au fost indisponibilizați, iar polițiștii verifică proveniența lor.

La data de 18 septembrie 2020, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au luat măsura confiscării cantității de 13,6 metri cubi de buștean rotund, de esență fag, în legătură cu care s-a constatat faptul că era transportată, în mod ilegal, cu un camion cu remorcă.

În fapt, la date de 17 septembrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, au oprit, pentru control, un camion cu remorcă, condus de un tânăr de 26 de ani, din Câmpeni.

Materialul lemnos a fost măsurat, cu sprijinul silvicultorilor din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni, rezultând o cantitate de 13,6 metri cubi de material lemnos în pus față de cel înscris în materialele de însoțire prezentate de către conducătorul auto.

Polițiștii au luat măsura confiscării celor 13,6 metri cubi buștean de fag și au indisponibilizat restul cantității de material lemnos transportat cu ansamblul de vehicule respectiv 20 de metri cubi, în legătură cu care urmează să fie efectuate verificări cu privire la legalitatea provenienței.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107, alin. 1, lit. a și art. 68, alin. 21 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea