Rămâi conectat

Actualitate

SCRISOARE DESCHISĂ TUTUROR PARTIDELOR POLITICE

Publicat

în

Mă numesc Constantin Mailat, nu am fost UTC-ist sau comunist, am apărat întotdeauna interesele celor mulţi, umiliţi de unele guverne care s-au perindat
de-a lungul anilor imediat după preluarea puterii de către burghezia roşie care a condus România după 1989 sub îndrumarea fostului preşedinte comunisto-securist Ion Iliescu.
În pragul alegerilor locale de anul acesta toate partidele mari şi mici s-au angajat în campania electorală cu persoane fără influenţă la electorat, de regulă persoane dornice de a conduce administraţia locală în folosul personal sau de grup şi a promova şi chiar a celor care nu au niciun interes faţă de cetăţeanul simplu.
Am decis să scriu acest articol pentru a trage un semnal de alarmă cititorilor în legătură cu posibilitatea de a fi folosiţi în campania electorală de către aceşti comunişti înrăiţi care au dărâmat Guvernul Ungureanu pentru a prelua puterea în folosul lor personal cu măsuri populiste în plină perioadă de criză economică mondială. Totul cu promisiuni fără acoperire care nu se pot onora decât în două sau trei luni.
La congresul comuniştilor din 16 octombrie 2010, domnul Victor Ponta a promis că toate salariile şi pensiile se vor majora chiar în prima zi de guvernare. A trecut aproape o lună de guvernare, cetăţeni ai judeţului Alba, oameni cu suflet şi credinţă în Dumnezeu, aţi primit ceva de la Guvernul socialist Ponta?
Această alianţă USL de diferite culori politice trebuie învinsă de cei care au scos această ţară din incapacitatea de plată, de cei care prin munca lor au adus în această ţară stabilitate economică şi credibilitate faţă de FMI sau Banca Mondială.
Aş vrea să vă amintesc de anii crizelor economice din România, când virusul galben al liberalilor, în 1929, la Lupeni, a tras focuri de armă în minerii de la acea vreme, iar la Griviţa, în 1933, mureau zeci de ceferişti, oameni care îşi revedicau drepturile băneşti pentru a-şi putea întreţine familia.
Partidele mici nu au şanse la alegerile locale şi aici mă refer la partidul privat a lui Dan Diaconescu, care deţine un post de televiziune, doar în scopul manipulării cetăţenilor, pentru a obţine voturi cu promisiuni deşarte. Cine crede că fiecare cetăţean al României ar putea primi 20.000 euro pe gratis? De unde?
Stimaţi alegători din judeţul Alba, votaţi continuitatea la alegerile locale din 10 iunie 2012, pentru a duce mai departe proiectele judeţului noastru. Numai aşa se poate ajunge la prosperitate economică şi locuri de muncă stabile şi bine plătite. În ceea ce priveşte oraşul meu natal, municipiul Blaj, vă pot spune că în ultimii ani şi-a schimbat faţa în totalitate, este un oraş înfloritor care pe zi ce trece este tot mai frumos, este un oraş care poate concura cu orice oraş European. Totul se datorează proiectelor din ultimii 4 ani ai primarului Gheorghe Valentin Rotar şi a echipei sale de consilieri. Munca depusă în echipă a făcut din acest oraş unul dintre cele mai frumoase oraşe din judeţ şi chiar din Transilvania.
Nu sunt singurul care are această opţiune, majoritatea cetăţenilor din municipiul Blaj în proporţie de 80-90 % sunt de acord cu continuitatea echipei primarului, un om de onoare, cu calităţi deosebite în conducerea administraţiei locale.
Votaţi continuitatea la alegerile locale din 10 iunie 2012.
Jos comuniştii!
Vă mulţumesc!
CONSTANTIN MAILAT

Publicitate

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Atenționare COD GALBEN de CEAȚĂ în județul Alba: Vizibilitate redusă sub 200 de metri, până la ora 10:00

Publicat

în

ANM a emis luni dimineața o atenționare de tip Cod Galben de ceață, valabilă în mai multe zone și localități din județul Alba.

Între orele 08:00 – 10:00 este vizată zona localităților Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Noșlac, Rădești, Cut.

Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 100 m. Atenționarea este valabila în data de 18.10.2021 de la ora 6:30 pana la ora 10:00.

Electrica Furnizare Discount

Atenționarea ANM este valabilă și pentru mai multe localități din județul Mureș: Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Aluniș, Lunca, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Vătava, Ogra, Rușii-Munți, Suseni, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Bogata, Corunca.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare