Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Scrisoare către președintele CJ Alba, din partea unui participant la ”Alba Iulia City Race”: Apelez la înțelepciunea dvs să ne sprijiniți în a determina factorii locali să nu renunțe la competiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Alba-Iulia-City-Race-2015-Start37Albaiulianul Mircea Trifu, unul dintre participanții la ”Alba Iulia City Race”, îi adresează o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Subiectul scrisorii este legat de organizarea celei de-a treia ediții a competiției sportive, pentru care organizatorii nu au primit încă finanțarea necesară.

Dacă anul trecut înscrierile pentru ”Alba Iulia City Race” se făceau încă din luna decembrie, se pare că în acest an organizatorii nu și-au putut întocmi planul tocmai din acest motiv, iar, în scrisoare, Mircea Trifu îi cere implicarea președintelui CJ, pentru a-i sprijini în a determina factorii locali responsabili să nu renunțe la competiție.

Scrisoarea adresată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel:

mircea trifu alba iulia city race”Cunoscând pasiunea președintelui CJ Alba Ion Dumitrel pentru alergare, scriu această scrisoare în numele unui număr mare de atleți albaiulieni pe care o semnez doar eu.

În toți acesti ani de convulsii politice, chiar și în perioada în care în presa albaiuliană aveam critici acide față de PDL sau echipa administrativă a orașului, v-am considerat mereu singurul factor de echilibru și echidistanță din tot mediul politic albaiulian… Am aflat cu stupoare că Primăria Alba Iulia vrea să întrerupă o competiție care, mă scuzați, pe lângă euforiile câmpenești cu mici și bere care s-au coborât de pe dealurile de la Micești și Oarda tocmai în fața Catedralei, jos în șanțuri, este un act sportiv și socio-cultural de ținută europeană.

Fac un apel la înțelepciunea dvs, mai ales că înțelegeți această nobilă pasiune, alergarea, să vă folosiți toată diplomația și să ne sprijiniți în a determina factorii locali responsabili să nu renunțe la Alba Iulia City Race. Esența acestui tip de manifestare, e, dincolo de actul competițional, de a împărtăși și altora o semnificație pozitivă a vieții multiplicate și plină de sănătate…

Cu sinceră prețuire și respect, al dvs…vecin de cartier, Mircea TRIFU”

Vedeți și VIDEO: Alba Iulia City Race 2015, la înalțime, la figurat, dar si la propriu – filmare aeriană

Mesajul Echipei Sport La Orice Vârstă, legat de organizare:

”Pentru că tot mai mulți dintre voi ne întreabă de ce nu am dat startul înscrierilor care de obicei începeau în decembrie, iată că ne facem curaj și vă spunem, ca să nu ne mai întrebați în fiecare zi.

Alba Iulia City Race a fost în primele două ediții un concurs mare, frumos, aproape grandios…asta în primul rând datorită faptului că a fost bine susținut de cei din județul Alba, Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean sau sponsori locali și în al doilea rând pentru că a fost organizat cu pasiune, multă muncă și determinare.

Nu este un eveniment la care noi ca organizatori să ne dorim să-i scădem din calificativele pe care cu generozitate ni le-ați acordat anii trecuți, așadar vă mărturisim că nu îl vom putea face în orice condiții, dar mai ales NU fără sprijinul comunității locale.

În momentul în care albaiulienii (n.r. administrația locală) vor decide (sperăm noi în ianuarie) că își doresc acest eveniment în suita lor anuală, de altfel excepțională, noi, Asociatia Sport La Orice Vârstă vă vom pregăti imediat o a treia ediție deosebită, așa cum v-am obișnuit și așa cum merită orașul Alba Iulia și cetatea Alba Carolina.

Ca și voi, sperăm că acest moment va veni foarte repede și vom putea da startul înscrierilor!”

Echipa Sport La Orice Varsta

Menționăm că, bugetul pe anul 2016 al municipiului Alba Iulia  va fi împărțit într-o următoare ședință de Consiliu Local. Astfel, rămâne de văzut dacă ”Alba Iulia City Race”  se va afla pe lista de evenimente finanțate de primărie și  dacă va primi suma necesară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea