Rămâi conectat

Curier Județean

Scriitorul, jurnalistul și analistul politic Stelian Tănase, la Alba Iulia, pentru promovarea a două cărți

Publicat

în

Scriitorul, jurnalistul și analistul politic Stelian Tănase va fi prezent marți la Alba Iulia în cadrul unui eveniment de promovare a doua cărți,  Dinastia și Nocturna cu un vampir, opus I. Intalnirea cu cititorii va avea loc la Muzeul Principia de la ora 17, iar alături de scriitor vor fi Diana Campan și Valer Moga.

Daca Nocturnă cu un vampir poate fi numit un thriller politist plin de umor si ironie, în Diastia ceea ce primează sunt argumentele factuale, istorice ale rememorării unei istorii uitate și falsificate în anii republicii comuniste și postcomuniste.

Este o carte extrem de bine scrisă, suficientă pentru cititorul mediu care vrea să înțeleagă istoria propriei națiuni și a propriului stat, dar care deschide celor interesați porțile către studiul bogatei bibliografii cu privire la perioada 1866-1947. Dinastia explică esența istoriei monarhei moderne. Este greu de spus dacă și când va fi referendum în România privind opțiunea dintre republică și monarhie. Luciditatea, spiritul critic, capacitatea de a compara, ne obligă să ținem seama și de persoanele concrete care reprezintă în momentul de față monarhia. Dar aici nu este vorba despre persoane, ci de opțiuni instituționale fundamentale. De a căror exprimare a fost lipsit poporul român de către un regim comunist impus din exterior. Continuarea republicii în context noncomunist a fost frauda politică majoră comisă de liderii feseniști. Și mai este vorba de a nu permite scoaterea celei mai importante dezbateri din ultimul secol și jumătate din contextul istoric al afirmării statale și al definirii identitare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din această dezbatere nu poate lipsi cunoașterea faptelor și realizărilor cruciale înfăptuite de către monarhie. Descrierea și explicarea acelor fapte în volumul Dinastia sunt principalele argumente într-o discuție cu privire la opțiunea dintre monarhie și republică. Stelian Tănase are meritul de a sintetiza, într-o carte ușor de citit, accesibilă marelui public, o istorie dinamică, a unei națiuni aflate la ”porțile Orientului”, dar care și-a exprimat încă din momentul consitituirii statului modern voința apartenenței la Occident prin desemnarea ca monarhi a unor reprezentanți ai marilor familii dinastice apusene. Moștenirea politică a monarhiei de tip occidental este covârșitoare: după eliberarea României, ea s-a concretizat în aderarea voluntară, entuziastă, la NATO și Uniunea Europeană.

Atât lansarea cărților cât și o conferință având ca temă Centenarul României, vor fi găzduite în cadrul muzeului Principia, la ora 17.00

DAN PAVEL – „Spre disperarea istoricilor de profesie, pe care (din păcate!) nu îi citește aproape nimeni, Dinastia, cartea publicată de editura Rao și scrisă de Stelian Tănase și Elena Vijulie, este un colosal succes de librărie.”(TIMPUL)

IRINA MARGARETA NISTOR – „În sfârşit, o carte care va putea fi ecranizată. Seamănă cu un scenariu, pe care l-am citit şi l-am aprobat. Ce mi-a plăcut în cartea lui Tănase este vocabularul. Am regăsit cu bucurie expresii uzuale pe care nu le-am mai auzit demult. Cred că a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri de călătorie în timp. Cartea e senzuală, aş zice chiar că e de citit după 12 noaptea. În concluzie, este un fel de Bela Lugosi adus în zilele noastre“.

CRISTINA MANOLE „Noua apariție editorială DINASTIA   (Editura RAO, 2017), scrisă la patru mîini (de Stelian Tănase n.red) cu jurnalista și realizatoarea TV Elena Vijulie, este cea mai consistentă și coerentă poveste/istorie a familiei regale. Alcătuită metodic, fără digresiuni eseistice sau de altă natură, parcursul celor patru Hohenzollerni prin România ni se pare exemplar. Ăștia au fost Regii și Reginele noastre, astea au fost sucirile istoriei. „(Observator cultural )

JEAN HARRIS – „Sexy si urban, Nocturna cu vampir este o ficțiune gotică pentru secolul al XXI-lea.”(…) „Dar cine este Naum? Imaginați-vă un tip din clasa muncitoare, un baiat de treaba care este, de obicei, șomer. Pentru o vreme inscris în Legiunea Străină franceză, acum lucreaza pentru o agenție de detectivi demna de un film al fraților Marx. Este un nihilist, un socialist mai mult decat orice altceva, un boxeur, un tip dur cu o inimă de aur, preocuparile lui principale fiind bautura si, bineinteles, femeile. Romanul incepe cam asa… In toiul noptii, exact in momentul când singura preocupare a lui Naum era cum să se distreze mai bine cu o fufa agatata la bar, primeste un telefon înfricoșător. I se spune sa părăsească apartamentul pentru a merge la o anumita adresă. Acolo găseste un cadavru tras in țeapă…”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

Publicat

în

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.

Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.

De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.

Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!

Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

Publicat

în

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.

Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:

– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Publicat

în

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.

Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.

„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare