Rămâi conectat

Curier Județean

Screening gratuit pentru depistarea cancerului de piele la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lions01Clubul Lions Alba Iulia și dr. dermatolog Hana Decean au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o campanie de conștientizare a populației în privința cancerului de piele.

În acest sens, s-a organizat un screening gratuit de dermatoscopie pentru decelarea leziunilor precanceroase sau chiar canceroase.

De examinare au beneficiar 22 de persoane. În urma investigațiilor, două persoane au fost diagnosticate cu melanom și una cu psoriazis.

”Am dorit să vină la acest screening persoane care accesează greu serviciile medicale din diferite motive, inclusiv financiare”, au afirmat inițiatorii acțiunii.

Melanomul:

  • este o forma  grava de cancer de piele ce se  dezvolta in melanocite (celulele producatoare de Lions01pigment ale pielii).
  • frecventa aparitiei indeosebi la persoane tinere (20 – 40 de ani) si copii este in crestere datorita expunerii excesive la radiatiile ultraviolete (plaja, solar).
  • provoaca 75% din totalul deceselor cauzate de cancerele de piele.
  • semnalul de alarmă îl constituie modificarea dimensiunii, formei sau culorii unei alunite sau  formatiuni cutanate.
  • Depistarea precoceeste singura metoda de reducere a mortalitatii.
  • Dermatoscopia (examinarea leziunilor cutanate pigmentare cu ajutorul unui microscop monocular de mana –dermatoscop-)  este singura metoda de depistare precoce a  melanomului

Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, fiind una dintre cele mai mari organizații de servicii de voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea