Rămâi conectat

Actualitate

Școlile doctorale de la Academia de Poliție ar putea fi DESFIINȚATE, din cauza acuzațiilor de plagiat. Propunere a MAI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MAI a propus, într-un proiect de act normativ, desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, în urma numeroaselor teze de doctorat plagiate.

Anul trecut, în premieră pentru mediul academic din România, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima universitate din țară care a pierdut dreptul de a mai acorda titluri de doctor ca efect al unei serii de cinci sancțiuni primite pentru repetate încălcări ale eticii și integrității academice.

”Programul studiilor organizare de către școlile doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se desfășoară în continuare până la finalizare, în conformitate cu programele individuale de cercetare științifică”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul MAI.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat în octombrie 2020 ordinele de retragere a acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională – la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar, potrivit Press One.

Suspiciuni de plagiat au planat asupra lucrărilor mai multor personaje publice, precum Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, Liviu Marian Pop, fost ministru PSD al Educației, Lucian Netejoru, șef al Inspecției Judiciare, Alexandru Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție sau Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție.

Gabriel Oprea, el însuși conducător de doctorate la cele două școli doctorale, a fost prins cu o lucrare de doctorat plagiată și i s-a retras titlul de doctor.

Jurnalista Emilia Șercan a fost cea care a dezvăluit ”fabrica de plagiate” de la Academia de poliție. Pentru investigațiile sale, aa a fost amenințată cu moartea de către un fost ofițer de poliție, instigat de rectorul și prorectorul Academiei de Poliție.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea