Rămâi conectat

Cultură Educație

Școlile din Vinerea și Pianu, cuprinse în proiectul ”Traficul de minori pe înțelesul copiilor”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Telefonul Copilului a finalizat recent proiectul ”Traficul de minori pe înțelesul copiilor”, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și finanțat de Ambasada Olandei.

Programul a reprezentat o consecință firească a creșterii numărului de cazuri de abuz sexual și trafic de minori înregistrate, anul trecut față de anul 2010, la numărul de telefon 116.111.

Asistenții sociali și psihologii asociației împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au reușit să desfășoare activități educative cu 7.014 copii, respectiv activități de prevenire a traficului de minori cu 750 de cadre didactice. Au avut loc întâlniri directe cu grupul țintă în 29 de unități de învățământ din Transilvania, dintre careîn județul Alba au fost cuprinse școlile din Vinerea, Pianu de Sus și Pianu de Jos.

În urma campaniei de conștientizare, copiii au înțeles riscurile la care sunt expuși, au învățat să verifice informațiile noi pe care le primesc, dar și faptul că nu sunt singuri, telefonul copilului 116.111 fiind unul dintre prietenii la care pot apela oricând, atât pentru a se informa, cât și pentru a semnala situații în care viața lor este pusă în pericol. De asemenea, copiii au primit informații asupra instituțiilor abilitate cărora se pot adresa atât la nivel local, cât și la nivel central.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea