Rămâi conectat

Cultură Educație

Şcoala Gimnazială ”Singidava ”Cugir – peste o mie de elevi şi preşcolari au început noul an şcolar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deschiderea noului an şcolar la Şcoala Gimnazială „Singidava” din Cugir.

”Începem un nou an şcolar într-o nouă formulă, cu speranţa că vom reuşi să ridicăm actul de pregătire la un înalt nivel de calitate de care să beneficieze toţi elevii care urmează cursurile şcolare în instituţia noastră” arată în cuvântul său, la festivitatea de dechidere a nolui an de învăţământ directorul  şcolii „Singidava”, prof . Monalisa Borza. O unitate şcolară care îşi începe activitatea într-o formulă  rezultată prin comasarea a  două instituţii cu învăţământ primar şi gimnazial şi anume, Şcoala cu clasele I-VIII „Singidava” cu Şcoala generală nr. 2, o construcţie nouă realizată la propunerea Primăriei şi Consiliului Local  Cugir şi cu acceptul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Sub tutela „Singidava”,în cele trei localuri existente urmează să-şi desfăşoare activitatea 17 clase de învăţământ  primar şi 15 de învăţământ gimnazial, cu un total de 800 de elevi, fiind potrivit unei evaluări, privind  numărul de elevi şi preşcolari (cu cele două grădiniţe arondate „Prichindel” şi „Voinicel”), cea mai mare instituţie şcolară la nivel de judeţ, adică 1050 de copii, care urmează cursurile acestor forme de instruire. Tot aici îşi vor desfăşura activitatea şi două clase ”zero ”.

 La festivitatea de deschidere a noului an au participat şi au transmis mesaje elevilor şi cadrelor didactice:viceprimarul Cugirului prof . Horia Rotche, inspectorul Şcolar Judeţean prof. Mariana Perian, directorul adjunct Şcoala Gimnazială „Singidava” ‘-prof Gabriela Lupu.

A avut loc şi un incident nedorit, unei eleve i s-a făcut rău fiind nevoie de intervenţia Salvării cu o echipă medicală, care a transportat-o pe fetiţă la spitalul din localitate.

De menţionat, că în debutul festivităţii de început de nou an şcolar, părintele paroh Adrian Aldea a oficiat o slujbă religioasă.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea