Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir – O şcoală verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Proiectul „Şcoala mea verde” coordonat de echipa celui mai mare program de implicare socială din România „Let’s do it, Romania” a dat posibiitatea şi elevilor de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir să-şi manifeste responsabilitatea pentru ocrotirea naturii, susţinută de dorinţa de a trăi într-un mediu cât mai curat şi civilizat.

Derularea proiectului a presupus parcurgerea a trei etape, fiecare cu activităţi specifice urmate de o raportare.   

Prima etapă a presupus activităţi educative, ecologice şi de voluntariat şi s-a desfăşurat în perioada 27-31 mai. Cele 15 cadre didactice au desfăşurat activităţi educative, dar şi extraşcolare cu scopul de a educa cei 350 elevi implicaţi în proiect, în spiritul responsabilităţii ecologice. Elevii au realizat desene şi compuneri ilustrate într-o revistă  intitulată sugestiv „Hai despre natură să vorbim”, au făcut studii de cercetare concretizate în portofolii, au prezentat materiale şi au întocmit afişe cu mesaje anti-poluare. Mai mult decât atât ei au ecologizat curtea şcolii şi au sădit puieţi.

Cea de-a doua etapă a constat în acţiuni de colectare selectivă a deşeurilor, perioada 3-7 iunie soldându-se cu strângerea a 1000 kg de hârtie, plastic, baterii şi corpuri de iluminat, 50 de monitoare şi 30 de tastaturi.

Cea de-a treia etapă, ultima din concurs, s-a desfăşurat în perioda 10-14 iunie şi a adus cu sine activităţi de educare cu privire la ecologia şi protecţia mediului în rândul părinţilor şi al comunităţii. ,,În cadrul acestei etape am încercat să ne facem auziţi la nivelul întregii comunităţi, am transmis mesajul responsabilizării şi al atitudinii corecte faţă de mediu, am purtat discuţii tematice cu comitetul reprezentativ al părinţilor şi alţi factori. Folosindu-ne de materialul trimis de echipă, am selectat cee mai importante informaţii şi am creat o mică broşura pe care elevii au distribuit-o locuitorilor oraşului Cugir, împărţind peste 500 de broşuri de acest fel. Pe stradă şi oriunde au avut prilejul, copii au purtat discuţii cu cetăţenii despre ecologie, protejarea mediului, poluare, deşeuri şi au cerut propuneri, gesturi care au fost interpretate pozitiv şi apreciate de interlocutori”, ne-a declarat d-na prof. Delia Niculaş- cadru didactic implicat în proiect.

Până la această oră nu se ştie încă rezultatul concursului, dar un lucru rămâne esenţial şi anume acela că întreg colectivul de profesori, împreună cu directoare şcolii Monalisa Borza şi coordonatorul cu probleme educative Dan Moldovan s-au implicat în derularea amintitului proiect. Au reuşit să aibă mulţumirea de a-i fi făcut pe elevi conştienţi de faptul că şi lor le revine ca responsabilitate ocrotirea naturii, susţinută de dorinţa de a trăi într-un mediu curat şi civilizat. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea