Rămâi conectat

Curier Județean

Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” din Alba Iulia va intra în reabilitare. Investiția se ridică la circa 270.000 de euro

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), licitația pentru reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, valoarea estimată a lucrărilor ridicându-se la aproape 1,3 milioane de lei.

”Servicii pentru Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, DTAC si Documentaţiile tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor pentru realizarea obiectivului, asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului si Execuţia propriu-zisa a lucrărilor la obiectivul de investiție, defalcate pe următoarele etape: Etapa I: Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, Caiete de sarcini , DTAC si Documentaţiile tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor, pentru realizarea si finalizarea obiectivului de investiție. Etapa II: Execuţia propriu-zisa a lucrărilor la obiectivul de investiție și Asistenta tehnica pe perioada execuţiei lucrărilor la obiectivul de investiție. Valoarea estimată a contractului pentru: Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, Caiete de sarcini, Documentația tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, certificat energetic și Documentaţiile tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor necesare realizării obiectivului „REABILITARE CLĂDIRE SCOALĂ GIMNAZIALĂ LIVIU REBREANU, MUNICPIUL ALBA IULIA, JUDEȚUL ALBA”, execuţia propriu-zisa a lucrărilor si asistență tehnica din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului este de: 1.287.475,00 lei fără TVA și s-a determinat astfel: – valoarea serviciilor de proiectare pentru Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, DTAC si Documentații tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor – 30.024 lei fără TVA; – certificat energetic – 7.700 lei fără TVA – valoarea serviciilor de asistență tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor – 9.300 lei fără TVA; – valoarea estimată a lucrărilor de execuție – 1.240.451 lei fără TVA”, se arată în descrierea succintă a lucrărilor, postată pe SICAP.

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Electrica Furnizare Discount

Ofertele pot fi depuse până în 12 iulie, la ora 15.00.

”Urmare a aprobării documentației tehnico –economice faza DALI prin HCL nr.344/2017 și HCL 60/2018 pentru obiectivul de investiții „REABILITARE CLĂDIRE SCOALĂ GIMNAZIALĂ LIVIU REBREANU, MUNICPIUL ALBA IULIA, JUDEȚUL ALBA” și a semnării contractului de finanțare nr.1898/16.03.2018/24911/13.03.2018 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru derularea prin Programul Național de Dezvoltare Locală; Autoritatea contractanta, Municipiul Alba Iulia dorește sa atribuie un contract tip „proiectare + execuție ” prin care se propune a se realiza: Servicii pentru Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, DTAC si Documentaţiile tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor pentru realizarea obiectivului, asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului si Execuţia propriu-zisa a lucrărilor la obiectivul de investiție, defalcate pe următoarele etape: Etapa I: Elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie, Caiete de sarcini , DTAC si Documentaţiile tehnice pentru obţinerea avizelor si acordurilor, pentru realizarea si finalizarea obiectivului de investiție. Etapa II: Execuţia propriu-zisa a lucrărilor la obiectivul de investiție și Asistenta tehnica pe perioada execuţiei lucrărilor la obiectivul de investiție. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor este 10. Termenul limită în care Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este cu 6 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor”, se arată în descrierea succintă, postată pe SICAP.

Publicitate

Curier Județean

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Publicat

în

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Dinu Mărășoiu, meteorolog, a discutat referitor la vremea din timpul weekend-ului din punctul de vedere al temperaturilor.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna august 2021. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

„Codurile se mențin pe parcursul întregului weekend, temperaturile ajung până la 40 de grade. În cea mai mare parte a țării vorbim de vreme caniculară. Pentru astăzi tempurarile vor fi temporar accentuate în special în zonele montane unde se vor manifestă descărcări electrice. În cursul weekendului acesta e tabloul, la câmpie rămânem cu cer variabil, fără fenomene, puțîn vânt, ușoare intensificări și cam atât. Nu au de ce să își facă probleme cei care sunt pe litoral.

Electrica Furnizare Discount

O vreme bună pe litoral, din când în când vânt, însă nu la viteze mari, soare, destul de incofortabil din cauza umezelii produse de apă marii. La munte preferăm dimineatile, până spre orele 13-14, ulterior apar dezvoltări și intensificări ale vântului dar în ansamblu e o vreme normală.

La nivel de arie restrânsă sau izolată pot să apară, greu de spus în care județ, pe măsură ce adunăm materiale putem să venim și cu precizări”, a declarat meteorologul la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Publicat

în

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Apariția urșilor nu pare să mai mire pe nimeni. Un exemplar a fost surprins de curând la liziera pădurii de la Piatra Craivii. Acesta nu părea deloc deranjat de prezența oamenilor. Urșii încep să se apropie tot mai mult și mai des, iar o soluție înspre rezolvarea acestei probleme pare a fi departe de a fi găsită.

sursa video Facebook : A.Buciuman

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare