Rămâi conectat

Curier Județean

Schimburi culturale Sebeș – Strășeni (Republica Moldova)

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La invitația prietenilor din Republica Moldova, în perioada 25-28 octombrie 2013, o delegație din municipiul Sebeș a efectuat o vizită în orașul Strășeni, localitate înfrățită cu Sebeșul.

Ținând cont de faptul că delegații urmau să participe la cea de-a II-a ediție a Festivalului de tradiții și obiceiuri de nuntă, organizat în cadrul Zilelor Orașului Strășeni, Primăria Municipiului Sebeș, a stabilit ca delegația să fie condusă de directorul Centrului Cultural „L. Blaga” din Sebeș, Constantin Șalapi, însoțit de Radu Totoianu – directorul Muzeului „Ioan Raica” din Sebeș și de Mihai Ștefan. Prin urmare, scopul vizitei a fost unul cultural, anume de a sprijini dialogul inter-cultural cu impact asupra relațiilor dintre cele două localități.

La această întâlnire s-a discutat despre conservarea și punerea în valoare a propriului patrimoniu cultural, deoarece identitatea culturală constituie un punct cheie al programelor de cooperare și colaborare viitoare.

Delegația și-a exprimat satisfacția și bucuria uriașă de a se afla la Strășeni, alături de oameni care au rădăcini, tradiții, obiceiuri și aspirații comune, și de asemenea să constate că relațiile de prietenie moldo-române sunt pe calea cea bună, așa cum le stă bine unor buni vecini.

Pe parcursul vizitei s-a pledat pentru consolidarea relaţiilor de prietenie şi cooperare între localitățile Strășeni și Sebeș, pentru stimularea resurselor creative, încurajându-se căutarea, cercetarea, creaţia, autoeducaţia şi autoinstruirea prin cooperare şi parteneriat eficient, astfel încât între cele două localități înfrățite să fie și poezie, dar și pragmatism.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea