Schimbări în meniul elevilor: După „LAPTELE și CORNUL”, urmează programul „PĂSTÂRNACUL și ȚELINA”
După „LAPTELE și CORNUL”, urmează „PĂSTÂRNACUL și ȚELINA”
Statul vrea să-i vitaminizeze pe elevi. De anul acesta, vor avea în meniu: pere, prune, morcovi, păstârnac şi ţelină, pe lângă mere, lapte şi corn. În plus, vor primi şi biscuiţi sau covrigi. După ce Uniunea Europeană a recomandat mai multe vitamine în hrana copiilor, Ministerul Agriculturii a pregătit o lista mai bogată ca până acum. Rămâne de văzut de când vor putea gusta elevii din noul meniu.
Intenţiile sunt bune, rămâne de văzut cum vor fi şi aplicate, mai ales că şcoală a început deja, dar consiliile judeţene nu au organizat încă licitaţiile pentru alimente. Ceapa nu a fost trecută pe noua lista, din motive lesne de înţeles, dar păstârnacul şi ţelina sunt cele mai controversate alimente din noul program. Chiar dacă sunt sănătoase, rămâne de văzut cum vor reacționa elevii la noul meniu pregătit pentru ei.
Consiliile judeţene sunt responsabile să organizeze licitaţiile pentru produsele care vor ajunge în şcoli. Chiar dacă şcoala a început deja, este puţin probabil că elevii să primească alimente în următoarea luna.
Corn, lapte și o masă caldă…
Reamintim că, în 2016, ministrul Educației de atunci, Adrian Curaj a reiterat ideea înlocuirii programului „Cornul și laptele” cu o masă caldă și s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii au ajuns la spital cu intoxicații după ce au consumat produse de panificație și lapte oferit în unele școli.
„Mă îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună — două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu Școala după Școală, este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum cornul și laptele, la o masă caldă.
Atunci când vom reuși să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunța. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce așa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, și ne gândim până la urmă și la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noștri”, declara atunci fostul ministru.
Sursa: evz.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Dispariția unui mare campion: Mihai Leu a pierdut lupta cu o boală crâncenă Ziua de marți, 1 iulie 2025, s-a încheiat cu o veste extrem de tristă. Marele sportiv MIhai Leu a pierdut lupta cu o boală crâncenă. „Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a lui Mihai, în această seară. Un adevărat campion, atât […]
Campanie de rechemare în service a aproape 100.000 de autovehicule, derulată de RAR, pentru probleme tehnice
Campanie de rechemare în service a aproape 100.000 de autovehicule, derulată de RAR, pentru probleme tehnice Registrul Auto Român derulează o campanie de rechemare în service a 26 de mărci de autovehicule fabricate în perioada 1998-2019, care au probleme tehnice. Oficialii RAR atrag atenția că aceste probleme tehnice vor avea un impact major asupra sistemelor […]
Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025
Lista prețurilor care cresc de la 1 iulie. Energia, RCA, carburanți și rovinieta vor fi mai scumpe începând de AZI, 1 iulie 2025 Prima zi a lunii iulie vine cu o serie de creșteri de prețuri care vor fi resimțite direct în bugetele familiilor. Odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat, […]