Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Schimbare radicală a Consiliului Județean Alba privind proiectul Roșia Montană. Moții răsculați s-au făcut ascultați!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Protestele împotriva demarării exploatării miniere de la Roșia Montană de către RMGC, organizate sistematic în ultima perioadă de numeroși localnici din zona Munților Apuseni, au determinat o schimbare susbstanțială de atitudine vizavi de acest subiect fierbinte, din partea președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Acesta a declarat astăzi, în cadrul dezbaterii organizate pe tema ”Strategiei de Dezvoltare a județului Alba pe perioada 2014-2020” că includerea, din nou, a proiectului minier de la Roșia Montană în strategia aflată în curs de elaborare, nu se mai justifică, întrucât acest lucru ar fi împotriva dorinței oamenilor din Apuseni, care nu doresc să le fie pus în pericol mediul înconjurător și patrimoniul cultural.

Ion Dumitel, președintele Consiliului Județean Alba: Vedem ce zic oamenii. Din ce în ce mai mulți NU! NU ne trebuie minerit, nu ne trebuie dezvoltare economică pe bază de minerit, iar motivele sunt simple: MEDIUL și nu alt motiv. Oamenilor le este teamă că dacă se face exploatarea minieră se contaminează flora și fauna și e problemă cu lemnul și mobila produsă în Munții Apuseni, e problemă cu turismul, că sunt afectate pensiunile și toate serviciile de turism, și atunci cred că despre minerit este greu să mai vorbim în situația în care populația din zonă nu își mai dorește acest lucru. Și noi, întodeauna am spus că ne dorim ce își doresc oamenii.”

Șeful CJ Alba a mai explicat faptul că el susține exploatarea resurselor miniere de pe raza județului nostru, însă “când oamenii nu vor, trebuie să le respectăm decizia.”

Vă reamintim faptul că reprezentanții Consiliului Județean Alba și-au exprimat în repetate rânduri, de-a lungul anilor, susținerea pentru proiectul minier aurifer de la Roșia Montană, respectiv pentru RMGC, compania care intenționează să exploateze zăcămintele de aur și argint din județul Alba. În acest sens, anul trecut, administrația județeană a finanțat cu suma de 300 de mii de lei organizarea unui referendum local, care însă a fost invalidat din cauza prezenței scăzute la vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea