Rămâi conectat

Actualitate

Schimbare în codul penal: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbare în codul penal: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis în cursul zilei de luni, că actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Parlamentarii au votat o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului în România, la cererea societății civile, relatează G4Media.

„Este o victorie a societății civile. Peste 100.000 de cetățeni s-a făcut scut în jurul copiilor abuzați sexual și le-au cerut parlamentarilor o lege eficientă care să protejeze minorii. Pe legea veche, era o chestiune de noroc dacă o agresiune sexuală împotriva unui minor era încadrată ca viol sau act sexual cu minor. A devenit o obișnuință ca agresiunile să fie încadrate de instanțe ca acte sexuale cu un minor, o pedepasă mai mică în comparație cu violul. De cele mai multe ori făptuitorul era lăsat în libertate. Doar una din patru agresiuni sexuale era considerată viol, indiferent de vârsta victimei”, a spus Denisa Soare, reprezentanta comunității Declic.

Comunitatea le-a cerut parlamentarilor să legifereze ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol.

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări de copii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. De cele mai multe ori, agresiunea sexuală este instrumentată drept act sexual cu minor. Astfel, în România, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Proiectul urmează să fie votat acum de plenul Camerei Deputaților.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea