Scenarii mai dure pentru România, dacă trendul crescător al infectărilor continuă. Anunțul lui Alexandru Rafila

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Alexandru Rafila, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat, vineri, într-o intervenție pentru Digi24, că, dacă va continua creșterea cazurilor zilnice de COVID, atunci trebuie puse în discuție mai multe scenarii, pentru a stabili se ce face în fiecare. Rafila a subliniat că este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale.

„Ar trebuie să vedem până unde merge această creștere și să vedem dacă este efectul începerii școlilor și ne apropiem de o zonă de platou și atunci putem să sperăm la stabilizarea situației. Dacă această creștere continuă, ar trebui puse în discuție mai multe scenarii, să vedem ce facem în fiecare scenariu, mai ales că limitele sistemului de sănătate există”, a afirmat Rafila, după noul record de infectări zilnice anunțate în buletinul de vineri.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Alexandru Rafila a precizat că și la Institutul „Matei Balș”, unde este medic, sunt mulți pacienți care așteaptă, pentru că nu există locuri libere, iar transferul bolnavilor este tot mai dificil.

„E nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale, pentru că vedem ce se întâmplă și trebuie neapărat corelată asigurarea spitalizării pacienților Covid și cu celelalte patologii. Mai devreme sau mai târziu și spitalele care nu sunt Covid vor trebui să găsească soluții ca să poată trata ambele categorii de pacienți”, a subliniat Rafila.

Acesta a explicat că în privința locurilor de la Terapie Intensivă o problemă este și faptul că acestea se eliberează greu, poate dura și mai mult de două săptămâni.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419