Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandal, pumni și o mașină avariată, la Roșia Montană: Pedeapsă mai blândă pentru vinovat, după apel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandal, pumni și o mașină avariată, la Roșia Montană: Pedeapsă mai blândă pentru vinovat, după apel

Un bărbat din Roșia Montană, care a pornit un scandal și o bătaie în zona locuințelor modulare din Gura Roșiei, a scăpat cu o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Alba Iulia.

La data de 28.01.2022, în jurul orei 18:00, persoana vătămată s-a deplasat cu autoturismul marca Citroen, al cărui proprietar este, la locuinţa modulară aflată în incinta fostei uzine din Gura Roșiei, comuna Roșia Montană, iar, înainte de a apuca să coboare din autoturism, persoana vătămată a fost abordată de către inculpat, care l-a întrebat „ce tot caută acolo?” şi „dacă este şmecher?”.

Mai departe, persoana vătămată a lăsat jos geamul autoturismului şi l-a întrebat pe inculpat dacă are ceva cu el, moment în care acesta din urmă i-a aplicat 3 lovituri cu pumnul în zona gurii.

În conflict au intervenit şi alți doi inculpaţi, fiii celui care a pornit scandalul, aceştia intrând peste persoana vătămată în autoturism şi lovind-o în repetate rânduri.

La un moment dat, persoana vătămată a reuşit să iasă din autoturism şi să fugă la locuinţa surorii sale, căreia i-a povestit cele întâmplate.

Ulterior, persoana vătămată s-a întors la autoturism, moment în care a observat că acesta prezenta mai multe avarii, respectiv: aripa dreapta faţă era înfundată, oglinda retrovizoare a fost ruptă din suport, iar oglinda stânga faţă a fost zgâriată.

„Admite apelul declarat de inculpat împotriva sentinței penale din data de 15.11.2022 pronunțate de Judecătoria Cîmpeni.

Desființează sentința penală atacată în ceea ce privește:

-netemeinicia soluției de condamnare pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice,

-individualizarea judiciară a pedepsei aplicate,

În temeiul art. 396 alin. (5) Cod procedură penală cu aplicarea art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală, achită pe inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzute și pedepsite de art. 371 Cod penal, care face obiectul prezentei cauze.

În temeiul art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 39 alin. (1) lit. d) și e) Cod penal și art. 44 Cod penal, contopește pedepsele stabilite inculpatului și aplică pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 5 luni închisoare (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 11 luni închisoare și 2.250 lei amendă penală (150 zile-amendă x 15 lei zi-amendă)”, se arată în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea