Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Scădere de 0,8% a investițiilor nete în economia românească, în prima jumătate a anului 2022. Analiză a INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Scădere de 0,8% a investițiilor nete în economia românească, în prima jumătate a anului 2022. Analiză a INS

În primele șase luni ale acestui an, investițiile nete realizate în economia națională au însumat 57,25 de miliarde de lei, în scădere cu 0,8% comparativ cu intervalul similar al anului 2021, potrivit Insitutului Național de Statistică.

În perioada de referinţă, scăderea a fost consemnată în cazul elementelor de structură alte cheltuieli (-15,4%) şi al utilajelor (inclusiv mijloace de transport) – minus 4,6%. Pe de altă parte, s-a înregistrat o creştere cu 3,3% a investiţiilor nete la elementul de structură lucrări de construcţii noi.

Potrivit sursei citate, în trimestrul II al anului curent investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 33,019 miliarde de lei, în scădere cu 1,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Scăderea a fost determinată, pe elementele de structură, la alte cheltuieli (-16%) şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) – de minus 7,6%. În schimb, creştere s-a consemnat doar în cazul lucrărilor de construcţii noi, respectiv cu 3,3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: Acestea gândesc, aud și au amintiri

Bogdan Ilea

Publicat

în

Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: Acestea gândesc, aud și au amintiri Plantele manifestă diverse niveluri de inteligență și, prin urmare, pot fi considerate a avea un tip de conștiință, conform numeroaselor cercetări și studii efectuate de oamenii de știință. Deși nu au creier, acestea pot să gândească, să audă și să aibă chiar și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea