Rămâi conectat

Sport

SC Fotbal Unirea 2006 SA, în continuare pe masa instanţei! *Un nou termen în dosarul involvenţei: 28 februarie 2014

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

meci fc unireaTribunalul Alba a stabilit pentru 28 februarie un nou termen în dosarul SC Fotbal Unirea 2006 SA, societatea care administrează clubul albaiulian. Incertitudinea planează în continuare din acest punct de vedere asupra echipei din Cetatea Marii Uniri, care în 2014 aniversează 90 de ani de la înfiinţare. Juniorii A (antrenor Mihai Dăscălescu) şi juniorii B (Florian Brumaru) au demarat antrenamentele, însă Stadionul „Cetate” este pustiu în cazul seniorilor, Unirea fiind unica echipă din Alba prezentă în Liga 1, timp de trei ediţii, ultima dată în 2010. Se speră în terminarea stagiunii la nivelul juniorilor, nutrindu-se speranţe ca în viitorul campionat o nouă echipă să fie înfiinţată pentru a participa în Liga a IV-a. „Se derulează procedura insolvenţei, cu un termen în 28 februarie”, s-a mărginit să declare administratorul judiciar Florinel Oprinca, extrem de secretos şi de reţinut când este întrebat, periodic, la interval de o lună, în privinţa derulării procesului!

*Plan de reorganizare sau faliment!

Se ştie că la începutul lunii noiembrie 2013 a fost fiind întocmit tabelul definitiv al creanţelor, cuantumul datoriilor depăşind suma de 1,8 milioane de euro (cu amendementul unui litigiu pe rol, 5.510.063 lei fiind sub condiţie suspensivă – o creanţă bugetară a DGFP Alba). Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat planul de reorganizare, acum aşteptându-se, juridic vorbind, „undă verde” în privinţa reorganizării, sau declararea falimentului, ceea ce ar însemna dispariţia totală a clubului. Tot în plan fotbalistic, mai sunt alte două procese pe rol la Tribunalul Alba: cu italienii de la Empoli Fotbal Club SA – cu 60.000 de euro (termen în 17 februarie) şi formaţia belgiană Royal Standard de Liege SA – cu 57.000 de euro (termen în 10 februarie). Dincolo de cei aproximativ 90.000 de euro de la Terek Groznîi, reprezentând procentul din taxa de solidaritate cuvenit în urma transferului în Rusia a lui Gicu Grozav de la Petrolul Ploieşti, „alb-negrii” aşteaptă soluţionarea litigiului cu Dinamo în perspectiva încasării grilei de formare pentru Schuller şi Ionuţ Stan (Vlad Ignat este un alt subiect, fiind necesară parvenirea documentelor de la Valladolid), cei doi însumând în jur de 12.000 de euro. Astfel, în cazul internaţionalul de juniori Schuller, plecat deja din curtea „câinilor”, după numai câteva luni, joi, 6 februarie va fi termen la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea