Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

Sava Negrean Brudaşcu: ” Nicăieri nu răsună clopotele Unirii ca la Alba Iulia”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

·Ea a reuşit efectiv să-i ridice în picioare pe toţi cei prezenţi în sală cu cântecul „Doamne ocroteşte-i pe români!”
În această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa unei săli arhipline, a avut loc  Spectacolul omagial dedicat împlinirii a 153 de ani de la  Unirea Principatelor Române: “Hai să-ntindem hora mare!”. Seara a fost deschisă  cu un recital de excepţie al Fanfarei Judeţului Alba, condusă de dirijorul Coriolan Hoancăş,  urmat de grupul vocal  din  Bia condus de prof. Todor Blaga. După aceasta s-au prezentat publicului membrii Ansamblului folcloric al judeţului Alba, dirijat de Alexandru Pal, cu o extraordinară suită de orchestră. Pe scenă a intrat în continuare Ansamblul „Muguri de Tezaur” condus de profesoara Leontina Fărcaş, avându-i în componenţă pe artiştii populari Alex Dican, Denisa Bărbat, Bogdan Cornea, Anamaria Gligor, Cristina Todor, Georgiana Petrescu, primit cu multe aplauze de către publicul spectator. La fel de bine primit a fost şi Ansamblul „Tradiţii Uiorene” care a intrat în scenă cu o purtată de pe valea Mureşului. Rând pe rând au evoluat în faţa celor prezenţi unii dintre ce mai renumiţi solişti ai Ansamblului folcloric al judeţului Alba. Este vorba de soliştii vocali  Dorina Nariţa, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Maria Filimon, Roxana Reche şi Cătălin Haşa.
Finalul spectacolului i-a aparţinut doamnei, Sava Negrean Brudaşcu, una dintre cele mai cunoscute voci a cântecului popular transilvănean care a început cu un cântec într-un fel adaptat perioadei tumultoase pe care o trăim în aceste zile „Doamne ocroteşte-i pe români”, după care a urmat un alt cântec îndrăgit „Noi suntem români”, ridicând astfel întreaga sală în picioare. De altfel după interpretarea acestor cântece, Sava Negrean Brudaşcu a declarat în faţa numeroasei asistenţe faptul că ” Nicăieri în România nu răsună clopotele Unirii ca la Alba Iulia” .
Spectacolul omagial a fost organizat de către Consiliul Judeţean Alba, împreună cu Centrul Cultural “Augustin Bena”. Printre cei prezenţi în sală s-au aflat şi unele oficialităţi judeţene şi locale, între care îi amintim pe dl. Ion Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba, d-nii Alin Cucui şi Sorin Bumb – vicepreşedinţi ai CJ Alba, Daniela Floroian – director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi alţii.

Alexandra MATEŞ

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea