Sava Negrean Brudaşcu: ” Nicăieri nu răsună clopotele Unirii ca la Alba Iulia”

·Ea a reuşit efectiv să-i ridice în picioare pe toţi cei prezenţi în sală cu cântecul „Doamne ocroteşte-i pe români!”
În această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa unei săli arhipline, a avut loc  Spectacolul omagial dedicat împlinirii a 153 de ani de la  Unirea Principatelor Române: “Hai să-ntindem hora mare!”. Seara a fost deschisă  cu un recital de excepţie al Fanfarei Judeţului Alba, condusă de dirijorul Coriolan Hoancăş,  urmat de grupul vocal  din  Bia condus de prof. Todor Blaga. După aceasta s-au prezentat publicului membrii Ansamblului folcloric al judeţului Alba, dirijat de Alexandru Pal, cu o extraordinară suită de orchestră. Pe scenă a intrat în continuare Ansamblul „Muguri de Tezaur” condus de profesoara Leontina Fărcaş, avându-i în componenţă pe artiştii populari Alex Dican, Denisa Bărbat, Bogdan Cornea, Anamaria Gligor, Cristina Todor, Georgiana Petrescu, primit cu multe aplauze de către publicul spectator. La fel de bine primit a fost şi Ansamblul „Tradiţii Uiorene” care a intrat în scenă cu o purtată de pe valea Mureşului. Rând pe rând au evoluat în faţa celor prezenţi unii dintre ce mai renumiţi solişti ai Ansamblului folcloric al judeţului Alba. Este vorba de soliştii vocali  Dorina Nariţa, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Maria Filimon, Roxana Reche şi Cătălin Haşa.
Finalul spectacolului i-a aparţinut doamnei, Sava Negrean Brudaşcu, una dintre cele mai cunoscute voci a cântecului popular transilvănean care a început cu un cântec într-un fel adaptat perioadei tumultoase pe care o trăim în aceste zile „Doamne ocroteşte-i pe români”, după care a urmat un alt cântec îndrăgit „Noi suntem români”, ridicând astfel întreaga sală în picioare. De altfel după interpretarea acestor cântece, Sava Negrean Brudaşcu a declarat în faţa numeroasei asistenţe faptul că ” Nicăieri în România nu răsună clopotele Unirii ca la Alba Iulia” .
Spectacolul omagial a fost organizat de către Consiliul Judeţean Alba, împreună cu Centrul Cultural “Augustin Bena”. Printre cei prezenţi în sală s-au aflat şi unele oficialităţi judeţene şi locale, între care îi amintim pe dl. Ion Dumitrel – preşedintele Consiliului Judeţean Alba, d-nii Alin Cucui şi Sorin Bumb – vicepreşedinţi ai CJ Alba, Daniela Floroian – director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi alţii.

Alexandra MATEŞ

 

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

MARIUTA DAN IOAN 22 ianuarie 2012 at 22:25

duminica 29 ianuarie prinde viata prima asociatie ce va promova unirea Romaniei cu Basarabia ce va lupta neincetat pentru realizarea idealurilor Romanesti ,la Limba ,comuna Ciugud va avea loc un spectacol pe tema unire ,va lua parte fanfara Augustin Bena ,Ion Marginean ,Leontina Farcas ,delegati din Romania si D

iaspora

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...