Rămâi conectat

Actualitate

Șase județe din România intră în scenariul verde: S-ar putea redeschide restaurantele, cinematografele și teatrele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase judeţe din România reuşesc performanța să rămână în scenariul verde pentru a doua zi la rând, în timp ce în alte zone ale țării numărul de infectări rămâne ridicat. Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sălaj şi Suceava sunt judeţele care înregistrează o rată de infectare mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Cel mai bine stau Harghita, cu o incidenţă de 0,95, şi Gorj, cu 0,97. Restaurantele şi cafenelele pot funcţiona la 50% din capacitate şi în interior, precum și sălile de teatru sau de cinema.

Numărul mic de cazuri ar putea veni şi de la numărul mic de teste făcute. În Gorj se fac 4.200 de teste într-o lună, iar în Dolj 370 teste pe zi, în condiţiile în care în tot judeţul locuiesc 680.000 de locuitori.

Comparativ, în Cluj, unul dintre judeţele cu cea mai mare incidenţă, se fac 3.000 de teste într-o singură zi.

Criteriile luate în calcul pentru carantinarea unei localităţi sunt o tendință crescătoare a îmbolnăvirilor pentru ultimele 14 zile; rata de infectare peste nivelul de alertă (trei cazuri la mie); personal insuficient pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice;
personal sanitar insuficient în spitalele care asigură asistenţa pacienţilor; gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile Covid, cât şi ATI.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vacanță de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vacanță de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii cu ocazia Sărbătorilor Pascale Vacanța de primăvară va coincide, în anul 2024, cu Paștele Ortodox, care va pica pe data de 5 mai. În acest an, Paștele Catolic și Paștele Ortodox vor avea loc la distanță de o lună, însă elevii vor avea o singură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea