Rămâi conectat

Actualitate

Sărbători în siguranță garantate de Jandarmeria Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În intervalul 1 – 6 mai, jandarmii din Alba se vor afla la datorie şi vor asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la manifestările  cultural artistice, religioase şi sportive.

În perioada imediat următoare, în spaţiul public se vor desfăşura numeroase manifestări la care se preconizează o mare afluenţă a populaţiei. Pentru Jandarmeria Alba, acesta înseamnă, cel puţin teoretic, pe de o parte, o mai mare incidenţă a faptelor antisociale, iar pe de alta, o mai mare frecvenţă a situaţiilor în care cetăţenii pot avea nevoie de ajutor. Pentru a preveni şi combate incidentele sau evenimentele negative, dar şi pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie, efectivele de jandarmi vor fi organizate în subunităţi de intervenţie şi în patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice independente sau mixte ( alături de poliţişti ), care vor fi gata să intervină în cel mai scurt timp, atât în mediul urban cât şi în mediul rural”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

Miercuri, 1 mai, echipaje din cadrul Jandarmeriei Alba vor participa la a V-a ediţie a “Zilelor Cetăţii Alba Carolina”, cu misiunea de a asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul activităţilor organizate de autorităţile locale cu această ocazie. Totodată, în atenţia jandarmilor se vor afla şi manifestările organizate pe întreg cuprinsul judeţului Alba, dedicate  sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai.

În perioada 3 – 6 aprilie, vor fi executate misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul manifestărilor religioase organizate la mai multe lăcaşe de cult. Acestea sunt dispuse în localităţile Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Blaj, Cugir şi Dumbrava, iar echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor sau faptelor antisociale precum cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate.

Zonele turistice ale judeţului Alba – Şugag, Roşia Montană şi  Arieşeni –  vor fi monitorizate permanent de către structurile montane de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice montane.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. Totodată reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei”, transmite reprezentantul Jandarmeriei Alba.

Cetăţenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea