Rămâi conectat

Curier Județean

Sărbători în siguranță cu IPJ Alba: 79 de infracțiuni constatate și amenzi de peste 240.000 de lei aplicate în perioada 5 – 11 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, desfăşurate în perioada 5-11 decembrie, au vizat prevenirea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor dar şi asigurarea unui trafic rutier mai sigur şi au fost desfăşurate în conformitate cu „Planul de acţiune pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în sezonul rece şi pe timpul sărbătorilor de iarnă 2015 – 2016”.

Poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 79 de infracţiuni, din care 36 de natură judiciară, 4 la Codul Silvic, 30 la regimul rutier şi 8 de altă natură.

Au fost aplicate 1.332 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 243.870 lei, din care 160 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 22 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 11 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 1.087 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 52 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 338 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 8 pentru alcool, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 34 de permise de conducere şi au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 9.533 lei, constând în material lemnos, pomi de Crăciun şi produse alimentare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea