Rămâi conectat

Curier Județean

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, fără evenimente negative în județul Alba. Polițiștii au sancționat orice abatere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de august, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, peste 250 de poliţişti ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au fost la datorie pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul Alba.

Principalele activităţi desfășurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Potrivit IPJ Alba, “poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte structuri au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică, astfel că în data de 15 august, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, din care 4 de natură judiciară, două de  natură economico – financiară şi 6 la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea au fost aplicate un număr total de 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.750 lei, din care 15 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 190 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative. De asemenea au fost reţinute 4 permise de conducere din care două pentru consum de alcool.

De asemenea, a fost înregistrat un accident rutier soldate cu rănirea a 4 persoane.

Prin SNUAU 112 au fost înregistrate un număr total de 91 de apeluri, din care 44 în mediul urban şi 47 în mediul rural . Prin 48 de apeluri au fost semnalate evenimente care au necesitat intervenţia de urgenţă a poliţiştilor.

Exemple:

La ora 13:45, poliţiştii rutieri din Sebeş au oprit pentru control, pe strada Dorin Pavel din Sebeş, un autoturism condus de S.D., de 38 de ani, din Sebeş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de

0,50 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La ora 16.15, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe C.N., de 16 ani, din Aiud, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat, pe strada Bethlen Gabor din Aiud, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La ora 16.40, poliţiştii Postului de Poliţie Roşia de Secaş, l-au depistat pe D.J. 107 B., pe un cetăţean german, în vârstă de 45 de ani, care conducea un ATV fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului ATV- ului au fost întocmite actele premergătoare cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea