Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Săracia, moartea vacanțelor: Majoritatea românilor, renunță la vacanțele scumpe si aleg să stea acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săracia,moartea vacanțelor: Majoritatea românilor, renunță la vacanțele scumpe si aleg să stea acasă, de sărbatori.

Cifrele indică faptul că 73% dintre respondenți aleg să rămână acasă în această perioadă festivă, renunțând la călătorii și aventuri în destinații externe.

Conform aceluiași sondaj, patru din cinci români au decis să aibă un buget limitat pentru concediu, cu o sumă sub pragul de 1.000 de lei. Mai mult, aproximativ 73% dintre participanți afirmă că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, confirmând astfel o tendință majoritară de a petrece sărbătorile acasă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dintre cei care se îndreaptă către o destinație de vacanță, aproximativ 11,5% au optat pentru o escapadă în România, cu destinații montane în fruntea preferințelor. Alți 7,5% au ales să-și petreacă timpul cu rudele sau la țară, în timp ce peste 6% s-au orientat către litoralul românesc. Doar 2,6% dintre respondenți vor alege să călătorească în străinătate.

Potrivit sondajului realizat, dintre cei care își vor petrece vacanța în afara țării, aproximativ 22% au indicat Turcia drept destinația preferată, în timp ce aproape 16% au ales Spania și 12,5% – Grecia. Bulgaria și Italia au fost menționate de câte 10%, iar peste 6% au optat pentru Egipt. De asemenea, printre alte destinații de vacanță se numără Norvegia, Anglia și Brazilia.

Citește și: Când începe vacanța de iarnă 2023-2024: Elevii se vor bucura de două săptămâni libere

În ceea ce privește durata vacanței, peste 68% dintre respondenți au menționat că vor opta pentru 3-4 zile de odihnă, în timp ce peste 20% au ales să-și acorde 7 zile de vacanță. Doar 2% vor petrece două săptămâni sau mai mult în vacanță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea