Rămâi conectat

Actualitate

Săptămâna viitoare, val de aer polar peste România. Cum va fi vremea de Crăciun 2021?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Săptămâna viitoare, val de aer polar peste România. Cum va fi vremea de Crăciun 2021?

O masă de aer rece va cuprinde țara săptămâna viitoare, astfel că temperaturile vor scădea semnificat„Mâine și poimâine temperaturile vor fi în jurul celor normale pentru această dată. La nivelul întregii țări vor fi temperaturi maxime cuprinse în general între 0 și 6 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi în centrul țării, cele mai ridicate în partea de sud.

Citește și: Vremea de Crăciun 2021 și REVELION 2022. Prognoza METEO de Anul Nou 2022

Luni este posibil să avem temperaturi de 7-8 grade Celsius în Lunca Dunării, temperaturi puțin mai ridicate decât în mod normal la această dată.

De marți, pentru două-trei zile aproximativ vremea se răcește. Temperaturile de marți din Moldova nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius, decât în partea de sud. În restul țării vor fi maxime în general între -4 și 4 grade Celsius.

O dimineață foarte rece va fi cea de miercuri. Temperaturile vor fi în toată țara sub -5 grade iar în nord, centru, est și izolat în rest chiar și ger, adică temperaturi minime sub -10 grade. Miercuri dimineață ne așteptăm să fie una dintre cele mai reci nopți de până acum. Miercuri în nicio zonă din țară nu se vor depăși două grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 și unu, două grade Celsius.

În aceste zile ninsorile vor fi slabe cantitativ. Zăpada va predominantă la munte.

Citește și: Vom avea zăpadă de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Prognoza METEO pentru finalul de an

De joi cresc temperaturile.

În ultimele zile ale săptămânii, 24, 25, 26 decembrie vom avea la început temperaturi normale apoi, cel puțin din datele de care dispunem acum, temperaturile în perioada Crăciunului să fie mai mari decât media climatologică. Temperaturile vor fi în generale între 1 și 10 grade Celsius.

La munte ar putea fi și lapoviță și ninsoare, dar la altitudini mari. În schimb, la altitudini mai joase ar putea predomina ploaia și lapovița.

Ploaia care ar putea cădea în centrul, estul, nordul țării, ar putea forma polei, cu o probabilitate mai mare la începutul zilelor și noaptea.

La munte zăpada se va menține însă stratul va scădea semnificativ în condițiile în care la altitudini sub 1500 de metri cel mai probabil vor apărea temporar și precipitații lichide”, a spus Meda Andrei, meteorolog la administrația Națională de Meteorologie, la Digi24 , iar nopțile vor fi foarte reci. Prognoza ANM indică momentan o încălzire în zilele de Crăciun, zăpada fiind prezentă mai ales la altitudini mai mari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea