Rămâi conectat

Ştirea zilei

Săptămâna viitoare se licitează spațiile de amplasare a trăsurilor de epocă, din Cetatea Alba Carolina

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Spațiile de terase din Șanțurile Cetății nu au avut căutare pentru comercianți

terasa trasuraLicitațiile pentru spațiile de amplasare a trăsurilor de epocă și pentru tonetele mobile  cu care se va face comerț în zona interioară a Cetății Alba Carolina se vor desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare, după cum au precizat pentru ziarulunirea.ro reprezentanții administrației locale.

Se închiriază teren pentru amplasarea a 13 trăsuri de epocă, pe o durată de 4 ani, suprafața fiind de câte 12 mp pentru fiecare, cu prețul de pornire al licitației de la 0,5 lei/mp/zi. Patru din cele 13 amplasamente, situate în apropierea celor două catedrale, sunt alocate pentru comercializarea produselor artizanale și lucrărilor de artă, restul fiind alocate pentru comerț ambulant.

De asemenea, se închiriază 6 tonete mobile pentru comerț prin deplasare dintr-un loc în altul, fără a staționa pe domeniul public, pe durată sezonieră (până la 31.10.2013), prețul minim fiind 6 lei pe zi.

Înscrierea la licitație se face la Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat din subordinea primăriei, în perioada 14-19 iunie, deschiderea ofertelor fiind programată pentru data de 21 iunie, la ora 13.00.

terasa2Reamintim că recent s-a încheiat procedura și pentru cele 6 locuri în care pot să fie amenajate terase, din Șanțurile Cetății. La licitație s-au prezentat doar doi ofertanți (care au fost prezenți și în vara anului trecut în acea zonă). Este vorba despre proprietarii teraselor ”Mira Summer” și ”Erol” care și-au adjudecat amplasamentele folosite și anul trecut.

Neavând concurență (se pare că puțini au curajul să investească pe o perioadă limitată și destul de scurtă – până la sfârșitul lunii octombrie – în condițiile unei veri care a debutat cu o vreme nefavorabilă pentru comerțul în aer liber), aceștia au încheiat contractele la un preț puțin mai mare decât cel anunțat la licitație (0,5 lei/mp/zi), totuși taxele pe cale le vor plăti nu sunt de neglijat, având în vedere că este vorba despre spații de peste 100 de metri pătrați. Astfel, cei doi ofertanți vor plăti sume de peste 1.500 și respectiv 2.200 de lei pe lună.

Reprezentanții primăriei au precizat că în acest caz, pentru locurile rămase libere se mai pot depune oferte până mâine (13 iunie), cu respectarea condițiilor impuse în caietul de sarcini al licitației aprobat de consiliul local.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea