Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Şansele ca Mihai Muncuş Nagy să mai fie găsit în viaţă sunt minime. Echipele de salvare au oprit oficial căutările

Publicat

în

Căutarea voluntarului român care se presupune că a dispărut luni, 2 ianuarie 2012, de pe Insula Raoul din Pacific, a fost suspendată în mod oficial miercuri, anunţă publicaţiile on-line din Noua Zeelandă. Echipele de salvare au epuizat toate metodele de căutare iar şansele ca tânărul biolog Mihai Muncuş Nagy, în vârstă de 33 de ani, din Alba Iulia, să fie găsit în viaţă sunt extrem de reduse.

„Dată fiind durata mare de timp care a trecut ne aflăm, din păcate, dincolo de punctul în care în mod rezonabil ar fi putut fi găsit în viaţă”, a precizat Tim Brandenburg de la Departamentul de Conservare (DOC), pentru care Mihai Muncuş Nagy activa ca voluntar din luna octombrie 2011. Acesta a spus că familia tânărului a fost înştiinţată şi că a acceptat ideea că cel mai probabil Mihai nu mai este în viaţă. DOC îi va facilita soţiei sale o vizită pe Insula Raoul în cazul în care aceasta va dori. Căutările vor fi reluate în cazul în care vor apărea noi indicii.

Soţia lui Muncuş-Nagy, Kinga, spune că acesta va fi căutat în continuare pe insulă. „În momentul în care s-a produs această nenorocire, cei de la Departamentul de Conservare au luat legătura cu mine şi m-au ţinut la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Ştiu că a fost căutat şi cu elicopterul, au căutat şi pe insulele care sunt în jurul Insulei Raoul, au cercetat ţărmul, au căutat şi pe insulă, dar din păcate nu au dat de el. În momentul dispariţiei, din câte mi-au zis colegii şi cei care se ocupă de program, el trebuia să ia temperatura oceanului şi pur şi simplu a dispărut”, a afirmat soţia biologului român pentru Mediafax.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tânărul a fost căutat cu elicopterul şi marţi toată ziua însă căutările au încetat la căderea nopţii. Mihai Muncuş a fost dat dispărut de colegii săi voluntari de pe Insula Raoul din Pacific luni dimineaţă în jurul orei 6.00 (duminică, ora 20.00, ora României). Cel mai probabil el a căzut de pe o stâncă în timp ce încerca să colecteze datele privind valorile de temperatură ale oceanului, o procedură de rutină a activităţii sale de voluntariat de pe insulă. Maşina dar şi echipamentul au fost descoperite de colegi în apropierea locului în care era poziţionat termometrul. De asemenea, termometrul se afla la locul său lucru care i-a dus pe căutători cu gândul că Mihai fie a alunecat de pe stâncă în apă, fie a fost măturat de un val puternic.

Mihai Muncuş Nagy era unul dintre cei patru voluntari care îi ajutau pe cei trei specialişti ai Departamentului de Conservare care monitorizează activitatea seismică de pe Insula Raoul şi desfăşoară activităţi de conservare a naturii în ideea de a proteja cele peste 100 de specii de plante unice de pe lanţul de insule Kermadecs din Pacific. Potrivit presei neo-zeelandeze în urmă cu 6 ani un alt voluntar, Mark Kearney, în vârstă tot de 33 de ani, a fost dat dispărut pe insulă în urma unei erupţii vulcanice, în timp ce verifica temperatura apei unui lac vulcanic.

„Ştim că Mihai era foarte fericit că avea oportunitatea de a contribui la programul de pe insulă. Era foarte pasionat de munca sa, atât ca voluntar pentru Departament, cât şi ca silvicultor acasă, în România. Coechipierii săi mi-au spus că era o persoană foarte populară, glumeaţă şi foarte capabilă, pe care îţi făcea plăcere să o ai în preajmă. Ne va lipsi tuturor”, a mai spus oficialul DOC.

De profesie inginer silvic, Mihai Muncuş a absolvit Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia în anul 1997 şi apoi Facultatea de Protecţia Mediului Oradea din cadrul Universităţii Oradea unde a şi activat ca asistent universitar. Prietenii îl descriu ca un mare iubitor al naturii şi o persoană foarte activă. Pe plan personal se declara împlinit de când a cunoscut-o pe soţia sa Kinga. De altfel cei doi împărtăşeau aceeaşi pasiune, motiv pentru care au fondat Asociaţia „Biounivers” prin care au desfăşurat mai multe proiecte pentru protecţia mediului. Apropiaţii lui Mihai mai spun că tânărul şi-a dorit foarte mult să plece ca voluntar în Noua Zeelandă şi că ceea ce i s-a întâmplat face parte din destinul său, mai ales că a primit viza pentru a pleca pe Insula Raoul chiar în ultima zi în care mai putea pleca.

Ioana PITICARIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare