Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sancțiuni aplicate de jandarmi în urma duelului fotbalistic de pe „Cetate” dintre Performanța Ighiu și Universitatea Cluj: Unui suporter venit din Cluj i s-a interzis accesul pe stadioane timp de un an de zile!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureș, care au asigurat măsurile de ordine publică la derby-ul Seriei a 5-a a Ligii a III-a de fotbal dintre echipele ACS Performanța Ighiu și FC Universitatea Cluj, desfășurat vineri după-amiază pe Stadionul „Cetate” Alba Iulia, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, plus o măsură complementară: interdicția accesului unui fan pe stadioane timp de un an de zile, pentru adresarea de injurii și aruncarea de petarde și obiecte în teren.

Meciul disputat în cadrul etapei a X-a a fost cotat cu grad mediu de risc, pentru protecția participanților și prevenirea producerii oricăror fapte antisociale în zona stadionului şi în împrejurimi, în sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile fiind gata pregătiți să intervină în caz de nevoie jandarmii IJJ Alba.

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului a revenit clubului Performanța Ighiu, care încheiase în acest sens un contract cu o firmă de pază.

La finalul partidei de fotbal dintre ocupantele primelor două poziții din clasament, jandarmii din Mureș au aplicat 3 amenzi în valoare de 150 de lei, fiecare și un avertisment unor persoane cu domiciliul în Cluj-Napoca, ne-a confirmat cpt. Adina Chiș, purtătorul de cuvânt al jandarmilor târgumureșeni. Complementar, persoanei avertizate venite din Cluj-Napoca i-a fost interzis accesul pe stadioane timp de un an, conform prevederilor Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, a precizat cpt. Adina Chiș.

Tot în baza Legii Dragomir, și firma de pază a fost sancționată cu avertisment, rezultă de pe pagina de socializare a Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureș.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea