Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: „Zâmbet pentru Diana” – Spectacol caritabil pentru o fetiţă cu autism, la Hotel Medieval din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autismul. România. Oamenii de lângă tine. Compasiunea. Înţelegerea. Acţiunea. Talentul. Comunitatea. Spectacolul vieţii. Toate acestea sunt cuvinte din vocabularul unei lumi unde autismul nu este o problemă marginală. Din contră, din ce în ce mai mulţi copii se confruntă cu această problemă. La Alba Iulia o mână de oameni de suflet continuă lupta începută cu ani în urmă de o familie care a decis să nu renunţe în faţa sorţii. Sâmbătă, 7 decembrie, cu începere de la ora 18.00, la restaurantul Hotelului Medieval din Alba Iulia va avea loc un spectacol caritabil pentru  fetiţa cu autism, în vârstă de 8 ani , Diana Pănăzan. Artişti precum Raoul, Maria Crăciun, Diana Vărărean, dansatori precum cei proveniţi de la clubul de dans sportiv Fantasy Dance, modele de la Casa de Modă DALEA din Cluj-Napoca vin la Alba Iulia pentru un mesaj simplu –  „împreună putem schimba datele unui destin pe care am fi tentaţi să-l considerăm a fi potrivnic”. De asemenea, va avea loc o licitaţie de obiecte şi o tombolă. Potrivit organizatorilor, peste 100 de oameni vor asista la acest eveniment caritabil.

 Diana are 8 ani şi are toate datele unui copil normal, râde, se joacă, se bucură, plânge, este fericită atunci când este înconjurată cu dragoste. Toate acestea însă s-au obţinut în ani de terapie şi cu costuri care depăşesc însumat zeci de mii de lei. În 2013, Diana a participat la Bucureşti în cadrul unei terapii care a adus-o mai aproape de rigorile unei vieţi normale. Lupta nu se poate opri aici, nici pentru Diana, nici pentru familia sa şi nici pentru o comunitate matură care înţelege să nu aştepte inevitabilul. Diana are nevoie de noi pentru a putea continua terapia care-i poate oferi şansa spre o viaţă normală.

 S.C. Faucaria S.R.L. în calitate de organizator alături de sponsorii S.C. Microcromatic S.R.L. Cluj Napoca, S.C. Alba Cons S.R.L., S.C. Elconet S.R.L. Cluj Napoca, S.C. StarMedica S.R.L. Alba Iulia, Cofetăria Aladyn Alba Iulia, Jidvei şi partenerii Daleea Fashion House Cluj Napoca, Glam’or Boutique Cluj Napoca, Hotel Restaurant Medieval Alba Iulia, Salon Helly Alba Iulia, Centru Estetica Alba Iulia, Green Tree Advertising, Open Times Advertising, Alba TV, stirialba.ro, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia se întâlnesc la Alba Iulia atât pentru Diana cât mai ales pentru transmiterea unui mesaj de susţinere pentru toţi cei care, discret şi puternic, se luptă cu efectele autismului.

„Evenimentul din 7 decembrie nu este un eveniment caritabil clasic, este declaraţia a zeci de oameni că lumea unui copil autist poate fi schimbată prin implicarea comunităţii. Evenimentul care va avea loc peste doar câteva zile este de fapt declaraţia unei familii care poate fi considerată un exemplu în planul luptei cu autismul.

Sâmbătă, 7 decembrie, cu începere de la ora 18.00, la restaurantul hotelului Medieval, Alba Iulia, cei prezenţi se vor întâlni cu un exemplu de viaţă şi cu demnitatea unei familii care a avut curajul să facă un parteneriat durabil cu membri responsabili ai unei comunităşi sufletiste. După 8 ani, o familie îşi spune povestea. Eu voi fi acolo pentru a o asculta. Tu ce vei face? „, au transmis organizatorii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Angajări la ISU Alba din sursă externă pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile Cinci posturi au fost scoase la concurs de către Inspectoraul pentru Situații de Urgență „Unirea” pentru locuri precum: control și activități preventive, avizare-autorizare, control și activități preventive, intervenție și reziliența comunităților și asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea