Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, în Sala “Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – Volei Cristina Pîrv Turda | Vicecampioana, împotriva naționalei Columbiei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana României, dispută sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 18.00, în Sala “Timotei Cipariu” a doua partidă consecutivă în fața fanilor, cu nou-promovata ACS Volei Cristina Pîrv Turda, contând pentru runda secundă a Diviziei A1.

Vorbim practic despre o dispută între formația din “Mica Romă” și jumătate din naționala Columbiei, plus selecționerul vicecampioanei Americii de Sud. Prezentă în premieră pe prima scenă a voleiului feminin românesc, gruparea din Turda a preferat să meargă în acest sezon pe filiera columbiană, în vreme ce căpitanul formației este Sorina Mocan (fostă componentă a echipei din Alba).

Nu mai puțin de trei jucătoare din această țară, toate componente ale naționalei, au fost legitimate (dar au absentat la meciului inaugural, 0-3 cu campioana CSM Târgoviște). Acestea sunt Angie Velasquez (21 ani) – coordonatoare, Juliana Toro (26 ani) – libero și Laura Pascua (19 ani) – secund. Practic, ele se vor pregăti pentru Campionatul Mondial din 2022, căci selecționerul Columbiei, brazilianul Antonio Rizola Neto (53 de ani) va fi pe banca formației române. Acesta este un tehnician cu mare experiență, selecționer al Columbiei din 2017, dar fost antrenor al naționalelor de tineret și de junioare ale Braziliei, precum și al unor echipe de top din țara lui natală. A patra achiziție din America de Sud este falsul Carla Castiglione (Argentina, 32 de ani).

Volei Alba Blaj are două victorii în acest debut de sezon, 3-1 la Brașov cu CSM Târgoviște, când a cucerit Supercupa României, și 3-0 cu CSM Lugoj, în prima rundă. Un examen sever va fi în etapa a 3-a, la CS Medigidia, revelația sezonului trecut, când a intrat în careul de ași și s-a calificat în cupele europene (Cupa Challenge). Bazându-se pe un lot 100 la sută autohton, trupa de la malul mării le-a înregimentat în intersezon pe Alexandra Trică și Diana Calotă (CSM Târgoviște), dar și pe Ioana Baciu și blăjeanca Ramona Rus (ex-Volei Alba Blaj).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea