Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – SCM CSŞ Craiova *Duel facil, împotriva ultimei clasate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-Spisska Nova Ves3Final de tur împotriva ultimei clasate pentru CSU Alba Iulia. Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, într-un meci care contează pentru etapa a XIII-a, ultima din turul Ligii Naţionale de baschet feminin, echipa antrenată de Miroslav Popov întâlneşte ”lanterna roşie” SCM CSŞ Craiova. Partida se anunţă una dezechilibrată, cu echipa gazdă clar favorită, având în vedere că joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al craiovencelor, se poziţionează cu 13 locuri mai sus în clasament, şi are avantaj clar în întâlnirile directe.

Prestaţia din campionat de până în prezent arată clar diferenţa din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă prima poziţie a clasamentului (la egalitate de puncte cu CSM Târgovişte, Sepsi Sf Gheorghe şi ICIM Arad) şi a reuşit să obţină până în acest moment 10 victorii, înregistrând două înfrângeri, cu campioana CSM Târgovişte, respectiv CSBT Alexandria. De cealaltă parte, craiovencele se clasează pe ultimul loc, cu un singur succes şi 11 partide pierdute şi se luptă pentru a nu termina ca ”lanternă roşie” campionatul. În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 10-3 (o a 14-a confruntare terminându-se egal, 69-69, în returul Cupei României din sezonul 2010/2011), sportivele din Alba Iulia reuşind însă să îşi adjudece ultimele 10 partide faţă în faţă. În ultima dintre confruntările directe, disputată tot în Sala de Sport a Universităţii, CSU s-a impus fără niciun fel de probleme, trecând chiar şi pragul de 100 de puncte, scor 108-30, în urma unei partide controlate autoritar de gazde de la un capăt la celălalt. De menţionat că în sezonul precedent şi în manşa tur a campionatului disputată în Sala Ion Constantinescu din Craiova, universitarele s-au impus cu peste 100 de puncte marcate, scor 103-53. Meciul de sâmbătă după-amiază este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru SCM Craiova în urmă cu câteva sezoane.

*Continuă campania caritabilă

De menţionat că şi în această partidă şi în continuare în următoarele 2 dispute pe care CSU le mai are de jucat pe propriul teren, clubul universitar, în colaborare cu Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia, invită toţi iubitorii de baschet, care vin la sală, să ia parte la o acţiune caritabilă de ajutorare a câtorva familii nevoiaşe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, fanii sunt aşteptaţi la meciurile de acasă să aducă la sală haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraş aflate în dificultate. De asemenea, donaţii se pot face şi în zilele de marţi şi joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea