Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, al treilea derby judeţean pe „Cetate”: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir, sau orgoliu rănit versus liderul seriei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00, e rost de un nou derby judeţean pe „Cetate”, a doua săptămână la rând. După Unirea Alba Iulia – Industria Galda în weekend-ul precedent, vine disputa celorlalte două conjudeţene, Performanţa Ighiu şi Metalurgistul Cugir.

Un meci atractiv, încărcat de ambiţii, abordat de gruparea de sub Drăgana din fotoliul de lider al Seriei a 5-a. Pe o arenă albaiuliană unde a cunoscut singurele dezamăgiri ale toamnei (unicul eşec, 1-2 cu Unirea Alba Iulia, şi eliminarea din Cupa României, după loviturile de departajare, cu Performanţa Ighiu), elevii lui Călin Moldovan abordează confruntarea orgoliilor cu un moral excelent, conferit de clasarea pe prima poziţie. În schimb, Performanţa suferă, a strâns numai un punct în ultimele două dispute, cu Fotbal Comuna Recea şi „U” Cluj, plasându-se pe locul 7, la 5 „lungimi” de adversari.

*Performanţa, probleme de lot şi cu portarii

După incidentele din finalul întâlnirii cu „şepcile roşii”, ighienii au rămas fără portari: Sporea şi Clep fiind suspendaţi, astfel că Mihai Manea a apelat la Boldi (echipa a doua) pentru a fi rezerva lui Zăvoi. „Întâlnim o echipă bună, liderul seriei, într-un derby judeţean, meci ce are întotdeauna un specific aparte. Partida din cupă a fost altceva, între timp Metalurgistul Cugir a urcat pe prima poziţie, iar noi nu am câştigat, deci nu se poate vorbi de ascendent moral”, a declarat antrenorul Mihai Manea, ce ţi are incerţi pe E. Crişan, Potopea sau Seiwerth. „Sper să depăşim pasa proastă în care ne găsim şi să am inspiraţie în alcătuirea primului unsprezece. Am mare încredere în caracterul jucătorilor, de fiecare dată când au existat momente dificile au găsit puterea de a le depăşi”, a spus Manea ce are parte de un program infernal (miercuri, Cupa României, cu ASA Tg. Mureş).

*Acum 19 zile, dramatism în cupă

În 12 septembrie, în turul al treilea al Cupei României, Performanţa a eliminat Metalurgistul după loviturile de departajare, scor 7-6 (0-0 după 120 de minute), ratări Cr. Bucur şi A. Câmpean, respectiv Măd. Popa, Scurtu şi Cioban. „Întâlnim o formaţie ce are obiectiv promovarea, se anunţă o dispută echilibrată, dar şi dificilă, însă pentru noi nu este o presiune în plus faptul că suntem lideri. Nu contează locul întâi, nu înseamnă mare lucru în acest moment, venim după o serie bună şi vom face tot posibilul să câştigăm”, a anunţat Călin Moldovan. Din distribuţia Metalurgistului va absenta Şuteu, singurele dueluri directe din Liga a 3-a fiind adjudecate de Performanţa, 2-0 (pe „Cetate”) şi 2-1, în ediţia 2015-2016. „Nu există nicio conotaţie specială după confruntarea din Cupa României, am pierdut după loviturile de departajare, când se poate întâmpla orice”, a încheiat „principalul” Cugirului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea