Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin | “Lanterna roșie” vrea primele puncte pe “Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflată într-o situație disperată în clasament, cu o singură partidă adjudecată din 8 și 3 înfrângeri la rând (runda anterioară 1-3 la Ocna Mureș), Unirea Alba Iulia, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, nu-și mai permite să facă pași greșiți.

Confruntarea de sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.00, de pe “Cetate” este una de “totul sau nimic” pentru “alb-negrii” bântuiți de emoțiile retrogradării și mai ales apăsați de problemele financiare (a se citi se înmulțesc memoriile foștilor echipieri ce încep să câștige la comisiile abilitate din cadrul FRF). Nici oponentul, Avântul Reghin (locul 7, 10 puncte), nu se simte deloc confortabil, gruparea din “orașul viorilor” este în cădere liberă acumulând un singur punct (remiză acasă cu Viitorul acum două etape) în ultimele 5 dispute.

Reghinenii s-au stins după ce au început stagiunea cu motoarele turate, 6-1 acasă cu Gloria Bistrița și maximum de puncte după 3 etape! Singura victorie pe terenuri străine s-a înregistrat la Ocna Mureș, 1-0, în runda secundă (singurul gol extern), urmată de eșecurile la fruntașele Metalurgistul (0-1) și CS Hunedoara (0-2). De partea cealaltă, gruparea din Cetatea Marii Uniri tânjește după puncte pe iarba verde de acasă, întrucât este ultima în ierarhia disputelor interne după eșecurile cu Metalurgistul Cugir (2-3, singurul meci în care a marcat pe teren propriu), CS Hunedoara (0-5) și Gloria Bistrița (0-4) – ultimele două decepții majore din toate punctele de vedere.

Din motive financiare și forțate de împrejurări, combatantele și-au întinerit efectivele în intersezon, astfel că vom asista la o confruntare între formații cu medii de vârstă scăzute, printre cele mai tinere din eșalonul terț. În stagiunea anterioară, Avântul a învins net, 4-1 (2-1), în 17 octombrie 2020, într-un meci cu trei lovituri de pedeapsă, iar în retur s-a înregistrat o remiză albă. În distribuția albaiuliană va revenit Fetița, după suspendare, însă va absenta Al. Giurgiu, unul dintre puținii echipieri experimentați, din motivul acumulării a 4 avertismente.

Încercăm să ne ridicăm la nivelul maxim al momentului actual. Va fi o dispută echilibrată, noi avem neaparată nevoie de puncte, iar oponentul caută să reînoade șirul succeselor. Cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză într-o partidă a garniturilor extrem de tinere. Avântul a început fulminant campionatul, după care, încet, încet, parcursul nu s-a mai situat pe aceleași coordonate”, a spus antrenorul Valentin Sinescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea