Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, sub Drăgana, CSO Cugir – CS Ocna Mureș, primul derby “de Alba” al primăverii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul derby “de Alba” al primăverii se dispută sâmbătă, la ora 15.00, sub Drăgana între conjudețenele CSO Cugir (locul secund, 23 de puncte) și CS Ocna Mureș (poziția a 9-a, 9 puncte).

Și, cu siguranță va fi cu totul alt duel comparativ cu meciul din toamnă, când “roș-albaștrii” au făcut spectacol pe “Soda”, impunându-se net, cu 5-1. Se anunță o întâlnire atractivă mai ales că ocnamureșenii au început cu dreptul stagiunea, o victorie de aur acasă cu CS Hunedoara (au două succese legate), iar gruparea cugireană este dezamăgită după înfrângerea de la Ungheni, unde a plătit tribut problemelor de efectiv.

“Avem un singur obiectiv în acest meci, indiferent ce adversar întâlneam, să luăm toate punctele. Trebuie să ne impunem, pentru poziția din clasament, pentru moralul nostru. CS Ocna Mureș nu mai este echipa din tur, este mult întărită, s-a văzut asta din campania de transferuri, rezultatele din jocurile de verificare și startul din primăvară”, a punctat antrenorul Lucian Itu.

Amfitrionii se bucură de reintrarea golgheterului M. Lupu, dar în continuare sunt absențe: Itu (suspendat), Cioargă și R. Voicu (accidentați), Fl. Sandu (depistat pozitiv), Șaucă (nerestabilit complet), o veste bună fiind faptul că Budin a reluat antrenamentele. După 6 victorii succesive în startul campionatului, CSO a înregistrat un recul, cu o singură victorie (cu Unirea Alba Iulia) în următoarele 5 întâlniri având și cele două insuccese (la Dej și Ungheni).

Cu un moral în creștere, ocnamureșenii încearcă marea cu degetul pe terenul celei mai bine clasate dintre conjudețene.

Suntem încrezători după succesul contra Hunedoarei, dar nu ne culcăm pe-o ureche. Știm calitatea oponentului, din punctul meu de vedere, în tur CSO Cugir mi s-a părut cea mai bună formație din serie. Cu toate acestea încercăm să jucăm fotbal și să obținem ceva în acest meci derby, un duel județean în care mereu sunt ambiții suplimentare”, a spus Gabriel Cotoară, ce va conta pe Cl. Marcu (va fi suspendat Al. Kiraly).

Gazdele au ascendentul moral, în condițiile în care s-au impus în toate cele trei jocuri din acești ani, pe lângă acel 5-1 din tur, mai fiind în ediția 2018/ 2019, un 2-0 (1-0) la Cugir și un 3-2 (1-1) în localitatea salină, ultimul, un derby nebun, cu două eliminări și trei goluri din penalty. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea