Sâmbătă, ora 14.00, Industria Galda – SCM Zalău | Meciul disperării, între ultimele clasate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, de la ora 14.00, la Galda de Jos, se înfruntă ultimele două clasate din Seria a 5-a, Industria Galda (4 puncte) și SCM Zalău (două puncte, după o penalizare de șase puncte), joc contând pentru etapa a 11-a a eșalonului terț.

Este practic disputa disperării între contracandidate la evitarea retrogradării, ce-și leagă speranțele de redresare tocmai de jocul direct, o adevărată “finală” a supraviețurii între codașele seriei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cu două înfrângeri consecutive la activ (una sub Drăgana) “lanterna roșie” din Sălaj vrea să dea lovitura în Alba, împotriva unei contracandidate din subsol, o victorie însemnând o inversare a pozițiilor din ierarhie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Găldenii – decimați de accidentări

Și de parcă n-ar fi fost deajunsă povara luptei pentru supraviețuire și evidenta foame de puncte, Industria Galda trebuie să suporte o adevărată criză de efectiv, apărarea fiind decimată de accidentări. Cum pe lângă S. Mureșan – suspendat, vor absenta D. Lupșan și Cioplântă (Haiduc este incert), plus Puha – răcit, antrenorul Paul Ciucă trebuie să apeleze la improvizații majore în compartimentul defensiv. Amfitrionii, cu o zestre precară în ierarhie după cel mai modest parcurs din istoria celor șase sezoane din Liga a 3-a, nu-și mai permit, în ciuda problemelor de lot, să mai pășească greșit și sunt obligați să cucerească toate punctele într-un joc devenit capital.

Este un meci de șase puncte, o finală în lupta pentru retrogradare. Sperăm să depășim momentele dificile și să obținem o victorie ce ar conta enorm în economia sezonului”, a transmis președintele Marcel Georgiu.

Va fi o confruntare încinsă între cea mai modestă echipă din serie pe teren propriu în această toamnă – Industria -, cu un singur punct adjudecat din  4 întâlniri în fața fanilor și SCM Zalău – singura echipă din Seria a 5-a ce s-a întors cu mâna goală din toate deplasările (4 înfrângeri)

Dan HENEGAR