Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: ”Junior Bike Race”, ediția a treia, la Ciugud. Competiție ciclistă dedicată exclusiv copiilor. PROGRAMUL de desfășurare

Alexandra Mates

Publicat

în

Sâmbătă, 10 iunie, la Ciugud va avea loc cea de-a treia ediție a competiției de mountain-bike adresată exclusiv juniorilor. Concursul este destinat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani și se va desfășura lângă terenul de fotbal din comună.

Potrivit organizatorilor, până acum s-au înscris online 250 de concurenți, însă cei doritori mai au o șansă de a se înscrie online sau la fața locului, sâmbătă, în limita pachetelor/numerelor rămase neridicate până la ora 9:00.

 “La prima ediție ne-am antrenat, la a doua ne-am perfecționat, la a treia ediție Junior Bike Race suntem pregătiți să organizăm una dintre cele mai frumoase competiții cicliste pentru copii! Este un eveniment dedicat celor mici, dar și pentru părinți și prieteni, pe care ne bazăm să-i încurajeze pe copii să se antreneze și să participe. Credem că este o ocazie excelentă pentru mișcare în aer liber, joacă alături de alți copii și o zi deosebită în familie. Am pregătit trasee atât pentru începători, cât și pentru avansați, precum și surprize pentru toți participanții! Desigur, merituoșii care vor urca pe podium vor avea premii pregătite de către partenerii și sponsorii noștri! Vă invităm să luați parte în 2017 la Junior Bike Race, ediția a III-a!”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee de concurs, în funcție de vârstă.

Așadar, cei sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 550m, cu o diferență de nivel de 5m. Sunt trei subcategorii de vârstă: cei mai mici, de 3-4 ani, vor putea fi însoțiți de părinți pe tot parcursul cursei, participanții la categoriile 5-6 ani și 7-8 ani vor avea posibilitatea de a fi însoțiți doar din afara zonei marcate. Pe „Traseul Lupișorilor” vor pedala copiii de peste 9 ani. Și în acest caz, există trei subcategorii de vârstă: 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani, fiecare categorie parcurgând un anumit număr de ture din traseul de 1100m lungime și 15m diferență de nivel. Lupișorii sunt deja cicliși cu experiență, așadar nu vor putea fi însoțiți pe traseu de către părinți.

Regulamentul, disponibil pe site-ul competiției, este întocmai ca la concursurile de ciclism pentru adulți: micuții trebuie să poarte cască, vor primi un număr de concurs și un kit de participare, iar părinții vor completa o declarație pe proprie răspundere. Toți cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în prealabil, completând formularul de înscriere pe adresa http://junior.bicheru-cycling.ro/inscriere. Deși se vor face înscrieri și la fața locului, organizatorii încurajează înscrierea online, numărul locurilor disponibile fiind limitat. Înscrierea este GRATUITĂ.

Pe lângă competiția propriu zisă, organizatorii au pregătit micuților nenumărate surprize, printre care menționăm: premii constând în medalii, diplome și produse oferite de sponsori pentru primii trei clasați la fiecare categorie, o tombolă organizată imediat după premiere, precum și jocuri, baloane și picturi pe față oferite de Ping și Pong.

Prin această inițiativă se urmărește încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, totodată punându-le la încercare abilitățile de pedalat. Îndemânarea pe bicicletă, crearea acelor instincte de coordonare dintre biciclist și bicicletă îl poate feri pe cel dintâi de multe situații neplăcute și neprevăzute întâlnite în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Ciugud. Lista sponsorilor și partenerilor este afișată pe site-ul evenimentului, fiind deschisă pentru companiile sau firmele care doresc să susțină acest eveniment sau alte proiecte viitoare „Bicheru Cycling”, precum și pentru instituțiile media interesate să ajute în promovarea acestora.

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul http://junior.bicheru-cycling.ro, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/juniorbikerace.

Program de desfășurare:

8:00 – 9:00  – Ridicare pachete de concurs înscriși online

9:00 – 10:00 – Înscrieri concurenți la fața locului.

Ridicare pachete de concurs cronologic, în ordinea sosirii concurenților.

10:00 – 10:30 – Ședință tehnică cu toți participanții și însoțitorii

10:30  – Start categorie 3-4 ani fete/băieți

10:50  – Start categorie 5-6 ani fete/băieți

11:20 –  Start categorie 7-8 ani fete/băieți

12:00 –  Start categorie 9-10 ani fete/băieți

12:45  – Start categorie 11-12 ani fete/băieți

13:40 –  Start categorie 13-14 ani fete/băieți

14:45 –  Premiere

În funcție de numărul participanților și de condițiile meteorologice la data și locul concursului, programul prezentat poate fi modificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea