Rămâi conectat

Actualitate

SÂMBĂTĂ: Descoperiţi misterele Cetăţii Alba Carolina, printr-un tur ghidat, cu bicicletele

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, albaiulienii care doresc să îmbine utilul cu plăcutul, învăţând lucruri noi despre Cetatea Alba Carolina, cel mai important obiectiv turistic al municipiului Alba Iulia, sunt invitaţi la un Tur cu Bicicletele, pentru a descoperi „Misterele Cetăţii”. Invitaţia vine din partea unor liceeni albaiulieni, iar evenimentul face parte din cadrul proiectului Hidden Alba Iulia, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

„Vă provocăm la un Tur cu Bicicletele prin Cetate, să descoperiţi «Misterele Cetăţii». La acest tur vom avea onoarea să îi avem ghizi pe doamna profesoară Daniela Cetean şi domnul director adjunct al Muzeului Naţional al Unirii Alba, Inel Constantin. Foarte multe lucruri interesante şi captivante le veţi afla despre Cetate recreându-vă la o plimbare pe bicicletă. Turul se va derula în data de 20 aprilie 2013, ora 16.00, începând cu poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Vă aşteptăm în număr cât mai mare! Ne vedem acolo!”, anunţă coordonatorii proiectului.

Hiden este un proiect lansat luna aceasta de echipa Kalyteros, formată din liceeni din Alba Iulia. Prin acest proiect elevii îşi propun creşterea nivelului de cunoaştere a monumentelor istorice din Alba Iulia în rândul tinerilor. Astfel, elevii vor desfăşura o serie de activităţi în rândul populaţiei albaiuliene. Aceste activităţi constau în  turul Cetăţii pe biciclete (20 aprilie), un concurs de “Treasure Hunt” (prima etapă – 11 mai, finala 25 mai, spectacolul de premiere 30 mai), care se va desfăşura pe întreaga arie albaiuliană şi un concurs de fotografie prin intermediul site-ului de socializare, Facebook, iar la final, un spectacol de premiere.

“Prin acest proiect ne dorim ca tinerilor albaiulieni să li se aducă la cunoştinţă informaţii importante privind monumentele oraşului lor natal, monumente care să îi facă să se simtă mândri ca locuiesc într-un oraş cu o aşa încărcătură istorică”, au declarat coordonatorii.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, având ca parteneri locali Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea