Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia, duelul formațiilor cu foame de puncte | Pe “Soda”, “lanterna roșie” versus “alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pe Stadionul “Soda”, două formații din județ, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, încearcă, sâmbătă, de la ora 15.00, să cosmetizeze startul ratat de campionat, în derby-ul “de Alba” ce contează pentru runda a 5-a a eșalonului terț.

Nou-promovata abordează confruntarea din postura neplăcută de “lanternă roșie”, cu zero agoniseală în chimir, iar “alb-negrii” se plasează pe poziția a 7-a, cu 3 puncte. Gruparea din Cetatea Marii Uniri vine după două înfrângeri la rând (2-3 cu Unirea Ungheni – în campionat și 0-2 cu Viitorul Șelimbăr – în Cupa României, ambele pe “Cetate”), aflându-se în mijlocul unei perioade încărcate, cu 5 jocuri în 14 zile (săptămâna viitoare urmează restanța cu Unirea Dej și meciul cu Avântul Reghin, ambele acasă). În intersezon, amicalele directe s-au încheiat la egalitate, 1-1 la Ocna Mureș și 2-2 la Oarda de Jos (ultima repetiție înaintea startului).

*Revin o parte dintre uniriști

Recent, ocnamureșenii au realizat 5 achiziții, în intenția întăririi lotului în cursa pentru evitarea retrogradării. Va reveni Coltor (după problemele cu COVID-19), însă Vaidasigan a fost depistat pozitiv la ultimele testări (nou veniții R. David și Al. Dumitru s-au testat ieri). Pe de altă parte gazdele au renunțat la Hoca (va rămâne la echipa a doua). “Suntem încrezători și ne dorim să spargem gheața, să luăm puncte în acest derby județean împotriva unei echipe bune. Vrem să ne dăm «reset» și considerăm că în această etapă e un nou început de campionat pentru noi. Jocul merge, însă nu avem rezultatele dorite și trebuie să ne concentrăm mult mai mult la finalizare”, a anticipat Gabriel Cotoară, antrenorul gazdelor.

Uniriștii se refac, încet încet, după focarul de coronavirus ce a decimat efectivul și a complicat teribil situația în ultima lună. Pe lângă F. Morar, An. David și antrenorul Mircea Oprea, care au revenit la normal, se așteaptă vești bune și de la “lotul îmbolnăviților” compus din 10 jucători, care au ieșit marți de la izolare și s-au testat ieri (aștepându-se vești favorabile și Mario Codrea -care s-a retestat, ca în cazul lui Sîntoma – ieșit negativ). Încă nu pot evolua Bucurică (probleme de natură fizică după îmbolnăvire), Sporea, Mâlnă și Dehelean (retestați pozitiv), D. Lupșan (tot din motive legate de infectarea cu COVID-19).

Suntem afectați din punct de vedere fizic după perioada de întrerupere a antrenamentelor pentru anumiți jucători și oboseala acumulată de ceilalți în cele două meciuri. Cu siguranță va fi un mixt între cele două grupuri, sperăm să ajungem la cea mai bună formulă posibilă în acest moment. Abordăm meciul cu gândul la victorie și știm ce ne așteaptă: o echipă cu orgoliul rănit care cu siguranță își propune să arate altfel împotriva noastră. Pentru CS Ocna Mureș e mai ușor de abordat acest derby, din postura de outsider”, a precizat Adrian Bicheși, ce se poate baza, printre alții, pe Selagea, Al. Giurgiu, Bârdea, sau Joldeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea